اثر پرتو گاما بر برخی از ویژگیهای فیزیکی- شیمیایی، ترکیبهای فراسودمند و خاصیت ضداکسایشی آب انار
(ندگان)پدیدآور
علیقورچی, حمیدرضابرزگر, محسنسحری, محمدعلیعباسی, سلیماننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
فرآوری گرمایی تأثیر قابل توجهی برترکیبهای فراسودمند انار دارد. در این پژوهش اثر دزهای مختلف تابش گاما بر برخی از  ویژگیهای فیزیکی- شیمیایی، ترکیبهای فراسودمند، خاصیت ضداکسایشی و رنگ آب انار رقمهای ملس ممتاز ساوه و آلک ساوه مورد ارزیابی قرار گرفت. پرتودهی در دزهای ◦ تا 3 کیلوگری تغییر معنیداری در pH، قدرت اسیدی کل و مقدار مواد جامد محلول نمونهها ایجاد نکرد. کاهش مقدار ترکیبهای فنولی هم معنیدار نبود. مقدار آنتوسیانین کل نمونهها بعد از پرتودهی یک کاهش معنیدار نشان داد؛ میزان کاهش در آب انارهای دانهی انار ملس ممتاز و آلک ساوه به ترتیب، 34 و %29، و در آب انار میوهی کامل انار در حدود، به ترتیب، 32 و %30 بود. با افزایش دز پرتودهی، فعالیت ضداکسایشی نمونههای انار نسبت به کنترل روند کاهشی داشت اما معنیدار نبود. پرتودهی آب انارها تفاوت  معنیداری در عاملهای رنگ هانترلب ایجاد کرد. در اثر پرتودهی مقدار L* نمونههای آب انار نسبت به کنترل به صورت معنیداری افزایش یافت، در حالیکه مقادیر a* و b* به صورت معنیداری کاهش یافتند. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که اثر تخریبی دزهای پایین پرتودهی بر ترکیبهای فراسودمند و ویژگیهای فیزیکی- شیمیایی آب انار ناچیز است.
کلید واژگان
آب انارپرتو گاما
ترکیبهای فراسودمند
خاصیت ضداکسایشی
شماره نشریه
65تاریخ نشر
2013-11-221392-09-01
ناشر
پژوهشگاه علوم و فنون هستهایNuclear Science and Technology Research Institute
سازمان پدید آورنده
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایرانگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایران
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایران
گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایران
شاپا
1735-18712676-5861




