| dc.contributor.author | علیقورچی, حمیدرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | برزگر, محسن | fa_IR |
| dc.contributor.author | سحری, محمدعلی | fa_IR |
| dc.contributor.author | عباسی, سلیمان | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:53:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:53:58Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T02:53:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T02:53:58Z | |
| dc.date.issued | 2013-11-22 | en_US |
| dc.date.issued | 1392-09-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-11-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-09-08 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | علیقورچی, حمیدرضا, برزگر, محسن, سحری, محمدعلی, عباسی, سلیمان. (1392). اثر پرتو گاما بر برخی از ویژگیهای فیزیکی- شیمیایی، ترکیبهای فراسودمند و خاصیت ضداکسایشی آب انار. مجله علوم و فنون هسته ای, 34(65), 65-75. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 1735-1871 | |
| dc.identifier.issn | 2676-5861 | |
| dc.identifier.uri | https://jonsat.nstri.ir/article_339.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/229423 | |
| dc.description.abstract | <span style="font-size: small;">فرآوری گرمایی تأثیر قابل توجهی بر</span><span style="font-size: small;">ترکیبهای فراسودمند انار دارد. در این پژوهش اثر دزهای مختلف تابش گاما بر برخی از </span><span style="font-size: small;"> ویژگیهای فیزیکی- شیمیایی، ترکیبهای فراسودمند، خاصیت ضداکسایشی و رنگ آب انار رقمهای ملس ممتاز ساوه و آلک ساوه مورد ارزیابی قرار گرفت. پرتودهی در دزهای </span><span style="font-family: Times New Roman;">◦</span><span style="font-size: small;"> تا 3 کیلوگری تغییر معنیداری در </span><span style="font-family: Times New Roman;">pH</span><span style="font-size: small;">، قدرت اسیدی کل و مقدار مواد جامد محلول نمونهها ایجاد نکرد. کاهش مقدار ترکیبهای فنولی هم معنیدار نبود. مقدار آنتوسیانین کل نمونهها بعد از پرتودهی یک کاهش معنیدار نشان داد؛ میزان کاهش در آب انارهای دانهی انار ملس ممتاز و آلک ساوه به ترتیب، 34 و %29، و در آب انار میوهی کامل انار در حدود، به ترتیب، 32 و %30 بود. با افزایش دز پرتودهی، فعالیت ضداکسایشی نمونههای انار نسبت به کنترل روند کاهشی داشت اما معنیدار نبود. پرتودهی آب انارها تفاوت </span><span style="font-size: small;"> معنیداری در عاملهای رنگ هانترلب ایجاد کرد. در اثر پرتودهی مقدار </span><span style="font-family: Times New Roman;">L*</span><span style="font-size: small;"> نمونههای آب انار نسبت به کنترل به صورت معنیداری افزایش یافت، در حالیکه مقادیر </span><span style="font-family: Times New Roman;">a*</span><span style="font-size: small;"> و </span><span style="font-family: Times New Roman;">b*</span><span style="font-size: small;"> به صورت معنیداری کاهش یافتند. به طور کلی میتوان نتیجه گرفت که اثر تخریبی دزهای پایین پرتودهی بر ترکیبهای فراسودمند و ویژگیهای فیزیکی- شیمیایی آب انار ناچیز است.</span> | fa_IR |
| dc.format.extent | 531 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | پژوهشگاه علوم و فنون هستهای | fa_IR |
| dc.publisher | Nuclear Science and Technology Research Institute | en_US |
| dc.relation.ispartof | مجله علوم و فنون هسته ای | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Nuclear Science and Technology | en_US |
| dc.subject | آب انار | fa_IR |
| dc.subject | پرتو گاما | fa_IR |
| dc.subject | ترکیبهای فراسودمند | fa_IR |
| dc.subject | خاصیت ضداکسایشی | fa_IR |
| dc.title | اثر پرتو گاما بر برخی از ویژگیهای فیزیکی- شیمیایی، ترکیبهای فراسودمند و خاصیت ضداکسایشی آب انار | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 34 | |
| dc.citation.issue | 65 | |
| dc.citation.spage | 65 | |
| dc.citation.epage | 75 | |