نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعلی‌قورچی, حمیدرضاfa_IR
dc.contributor.authorبرزگر, محسنfa_IR
dc.contributor.authorسحری, محمدعلیfa_IR
dc.contributor.authorعباسی, سلیمانfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:53:58Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:53:58Z
dc.date.available1399-07-09T02:53:58Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:53:58Z
dc.date.issued2013-11-22en_US
dc.date.issued1392-09-01fa_IR
dc.date.submitted2012-11-28en_US
dc.date.submitted1391-09-08fa_IR
dc.identifier.citationعلی‌قورچی, حمیدرضا, برزگر, محسن, سحری, محمدعلی, عباسی, سلیمان. (1392). اثر پرتو گاما بر برخی از ویژگی‌های فیزیکی- شیمیایی، ترکیب‌های فراسودمند و خاصیت ضداکسایشی آب انار. مجله علوم و فنون هسته ای, 34(65), 65-75.fa_IR
dc.identifier.issn1735-1871
dc.identifier.issn2676-5861
dc.identifier.urihttps://jonsat.nstri.ir/article_339.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/229423
dc.description.abstract<span style="font-size: small;">فرآوری گرمایی تأثیر قابل توجهی بر</span><span style="font-size: small;">ترکیب­های فراسودمند انار دارد. در این پژوهش اثر دزهای مختلف تابش گاما بر برخی از </span><span style="font-size: small;"> ویژگی­های فیزیکی- شیمیایی، ترکیب­های فراسودمند، خاصیت ضداکسایشی و رنگ آب انار رقم­های ملس ممتاز ساوه و آلک ساوه مورد ارزیابی قرار گرفت. پرتودهی در دزهای </span><span style="font-family: Times New Roman;">◦</span><span style="font-size: small;"> تا 3 کیلوگری تغییر معنی­داری در </span><span style="font-family: Times New Roman;">pH</span><span style="font-size: small;">، قدرت اسیدی کل و مقدار مواد جامد محلول نمونه­ها ایجاد نکرد. کاهش مقدار ترکیب­های فنولی هم معنی­دار نبود. مقدار آنتوسیانین کل نمونه­ها بعد از پرتودهی یک کاهش معنی­دار نشان داد؛ میزان کاهش در آب انارهای دانه­ی انار ملس ممتاز و آلک ساوه به ترتیب، 34 و %29، و در آب انار میوه­ی کامل انار در حدود، به ترتیب، 32 و %30 بود. با افزایش دز پرتودهی، فعالیت ضداکسایشی نمونه­های انار نسبت به کنترل روند کاهشی داشت اما معنی­دار نبود. پرتودهی آب انارها تفاوت </span><span style="font-size: small;"> معنی­داری در عامل­های رنگ هانترلب ایجاد کرد. در اثر پرتودهی مقدار </span><span style="font-family: Times New Roman;">L*</span><span style="font-size: small;"> نمونه­های آب انار نسبت به کنترل به صورت معنی­داری افزایش یافت، در حالی­که مقادیر </span><span style="font-family: Times New Roman;">a*</span><span style="font-size: small;"> و </span><span style="font-family: Times New Roman;">b*</span><span style="font-size: small;"> به صورت معنی­داری کاهش یافتند. به طور کلی می­توان نتیجه گرفت که اثر تخریبی دزهای پایین پرتودهی بر ترکیب­های فراسودمند و ویژگی­های فیزیکی- شیمیایی آب انار ناچیز است.</span>fa_IR
dc.format.extent531
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherپژوهشگاه علوم و فنون هسته‌ایfa_IR
dc.publisherNuclear Science and Technology Research Instituteen_US
dc.relation.ispartofمجله علوم و فنون هسته ایfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Nuclear Science and Technologyen_US
dc.subjectآب انارfa_IR
dc.subjectپرتو گاماfa_IR
dc.subjectترکیب‌های فراسودمندfa_IR
dc.subjectخاصیت ضداکسایشیfa_IR
dc.titleاثر پرتو گاما بر برخی از ویژگی‌های فیزیکی- شیمیایی، ترکیب‌های فراسودمند و خاصیت ضداکسایشی آب انارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی: 336-14115، تهران ـ ایرانfa_IR
dc.citation.volume34
dc.citation.issue65
dc.citation.spage65
dc.citation.epage75


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد