ارزیابی وضعیت تعادل اکسیدانی-آنتیاکسیدانی پلاسما با افزودن عصاره آبی پیاز گیاه سیر (Allium sativum) به شیر بزغالههای شیرخوار
(ندگان)پدیدآور
عبداللهی, مصطفیجبلی جوان, اشکاننوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در نوزاد نشخوارکنندگان به علت نابالغ بودن سیستم ایمنی، نسبت به عفونتها حساسیت بالایی وجود دارد. آنتیاکسیدانها قادر به تقویت عملکرد سلولهای سیستم ایمنی میباشند و گیاه سیر(Allium sativum) هم آنتیاکسیدانی است که در مورد نوزاد نشخوارکنندگان به عنوان یک آنتیبیوتیک پروفیلاکتیک مطرح شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین وضعیت تعادل اکسیدانی-آنتیاکسیدانی پلاسما دراثر افزودن عصاره آبی پیاز گیاه سیر به شیر بزغالههای نوزاد انجام شد. این مطالعه روی 30 رأس بزغاله نوزاد نر و ماده 7 روزه نژاد مخلوط شیرخوار با میانگین وزن 3 کیلوگرم انجام گرفت. بزغالهها به 3 گروه مساوی تقسیم شدند. هر گروه یکی از 3 درمان خوراکی شامل 30 میلیلیتر سالین (درمان کنترل منفی)، 400 واحد ویتامین E و 83 میلیگرم برکیلوگرم وزن بدن عصاره آبی سیر را در هر 3 وعده دریافت شیر در طول 24 ساعت، دریافت کردند. در دقیقه صفر و نیز ساعات 1، 5/2، 5، 12، 18 و 24 پس از شروع درمان، جداگانه نمونه خون از همه دامهای مورد آزمایش اخذ و پس از جداسازی پلاسمای هر نمونه،میزان ظرفیتهایآنتیاکسیدانی و اکسیدانی تام پلاسما و اندیس استرس اکسیداتیو آن تعیین شد. یافتهها نشان داد که در مقایسه با درمان کنترل منفی، درمان با ویتامین E سبب سوق معنیدار تعادل اکسیدانی-آنتیاکسیدانی پلاسما به سمت آنتیاکسیدانی (05/0>p) و درمان با سیر سبب سوق تعادل مذکور به سمت اکسیدانی (05/0> p) گردیده و هیچنوع عارضه جانبی بالینی هم به دنبال تجویز ترکیبات مذکور در بزغالهها مشاهده نشد. این مطالعه نشان داد که عصاره آبی سیر دارای اثر اکسیدانی در پلاسمای بزغالههای نوزاد شیرخوار میباشد.
کلید واژگان
عصاره آبیسیر
آنتیاکسیدان
اکسیدان
بزغاله شیرخوار
شماره نشریه
452تاریخ نشر
2020-01-211398-11-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزسازمان پدید آورنده
دستیار تخصصی بیماریهای داخلی دامهای بزرگ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.دانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.
شاپا
2322-47462476-6984




