نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorعبداللهی, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorجبلی جوان, اشکانfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:36:32Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:36:32Z
dc.date.available1399-07-09T02:36:32Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:36:32Z
dc.date.issued2020-01-21en_US
dc.date.issued1398-11-01fa_IR
dc.date.submitted2019-07-19en_US
dc.date.submitted1398-04-28fa_IR
dc.identifier.citationعبداللهی, مصطفی, جبلی جوان, اشکان. (1398). ارزیابی وضعیت تعادل اکسیدانی-آنتی‌اکسیدانی پلاسما با افزودن عصاره آبی پیاز گیاه سیر (Allium sativum‌) به شیر بزغاله‌های شیرخوار. آسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکی, 13(452), 399-410. doi: 10.30495/jvcp.2020.671261fa_IR
dc.identifier.issn2322-4746
dc.identifier.issn2476-6984
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.30495/jvcp.2020.671261
dc.identifier.urihttp://jvcp.iaut.ac.ir/article_671261.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/223301
dc.description.abstract<strong>در نوزاد نشخوارکنندگان به علت نابالغ بودن سیستم ایمنی</strong><strong>،</strong><strong> نسبت به عفونت­ها حساسیت بالایی وجود دارد. آنتی­اکسیدان­ها قادر به تقویت عملکرد سلول­های سیستم ایمنی می­باشند و گیاه سیر(</strong><strong><em>Allium sativum</em></strong><strong>) هم آنتی­اکسیدانی است که در مورد نوزاد نشخوارکنندگان به عنوان یک آنتی­بیوتیک پروفیلاکتیک مطرح شده ­است. مطالعه حاضر با هدف</strong><strong> تعیین وضعیت تعادل اکسیدانی-آنتی‌اکسیدانی </strong><strong>پلاسما در</strong><strong>اثر افزودن عصاره آبی پیاز گیاه سیر به شیر بزغاله­های نوزاد انجام شد. این مطالعه روی 30 رأس بزغاله </strong><strong>نوزاد </strong><strong>نر و ماده 7 روزه نژاد مخلوط شیرخوار با میانگین وزن 3­ کیلوگرم انجام گرفت. بزغاله­ها </strong><strong>به</strong><strong> 3 گروه مساوی تقسیم شدند. هر گروه </strong><strong>یکی از 3 درمان­ خوراکی شامل 30 میلی­لیتر سالین (درمان کنترل منفی)،</strong> <strong>400 واحد ویتامین </strong><strong>E</strong><strong> و 83 میلی­گرم بر­کیلوگرم وزن بدن عصاره آبی سیر را در هر 3 وعده دریافت شیر در طول 24 ساعت</strong><strong>،</strong><strong> دریافت کردند.</strong><strong> در دقیقه صفر و نیز ساعات 1، 5/2، 5، 12، 18 و 24 پس از شروع درمان، جداگانه نمونه </strong><strong>خون از همه دام­های مورد آزمایش اخذ و پس از جداسازی پلاسمای هر نمونه</strong><strong>،</strong><strong>میزان </strong><strong>ظرفیت­های</strong><strong>آنتی­اکسیدانی و اکسیدانی تام پلاسما و اندیس استرس اکسیداتیو آن تعیین شد. یافته­ها نشان داد که در مقایسه با درمان کنترل منفی، درمان با ویتامین </strong><strong>E</strong><strong> سبب سوق معنی­دار </strong><strong>تعادل اکسیدانی-آنتی­اکسیدانی </strong><strong>پلاسما به سمت آنتی­اکسیدانی (05/0</strong>><strong><em>p</em></strong><strong>) و درمان با سیر سبب سوق تعادل مذکور به سمت اکسیدانی (05/0</strong>><strong><em> p</em></strong><strong>) گردیده و هیچ­نوع عارضه جانبی­ بالینی هم به دنبال تجویز ترکیبات مذکور در بزغاله­ها مشاهده نشد. این مطالعه نشان داد که عصاره­ آبی سیر دارای اثر ­اکسیدانی در پلاسمای بزغاله­های نوزاد شیرخوار می­باشد.</strong>fa_IR
dc.format.extent807
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریزfa_IR
dc.relation.ispartofآسیب‌شناسی درمانگاهی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.30495/jvcp.2020.671261
dc.subjectعصاره آبیfa_IR
dc.subjectسیرfa_IR
dc.subjectآنتی‌اکسیدانfa_IR
dc.subjectاکسیدانfa_IR
dc.subjectبزغاله شیرخوارfa_IR
dc.titleارزیابی وضعیت تعادل اکسیدانی-آنتی‌اکسیدانی پلاسما با افزودن عصاره آبی پیاز گیاه سیر (Allium sativum‌) به شیر بزغاله‌های شیرخوارfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeعلمی پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدستیار تخصصی بیماری‌های داخلی دام‌های بزرگ، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.fa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue452
dc.citation.spage399
dc.citation.epage410
nlai.contributor.orcid0000-0001-5091-7560


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد