بررسی آلودگیهای انگلی سبزیجات خام مصرفی در شهر اهواز
(ندگان)پدیدآور
راهدار, محمودوزیریان, بابکغلامی, مریمگرشاسبی, صبانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
زمینه و هدف: شیوع بیماریهای انگلی یکی از مشکلات مهم در بهداشت انسانها در بسیاری از کشورها بهخصوص در کشورهای در حال توسعه مانند ایران است و میزان آن در بعضی مناطق تا 90 درصد میرسد. راه دهانی و مصرف سبزیجات خام یکی از راههای مهم کسب آلودگیهای انگلی دستگاه گوارش انسان است. این تحقیق یک مطالعة اپیدمیولوژی توصیفی میباشد و به منظور بررسی میزان آلودگی سبزیجات به عوامل انگلی صورت گرفته است.
روش بررسی: در این مطالعه 40 نمونه سبزی از مزارع کشت در چهار نقطة جغرافیایی اهواز جمعآوری شد. نمونهها بر طبق روش FAO با روشهای رسوبی، شناورسازی و مستقیم مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفتند.
یافتهها: در این مطالعه 60 درصد نمونهها آلوده به تخم نماتودها، 40 درصد آلوده به لارو نماتودها مرحلة شوم عفونیزا، و 10 درصد نمونهها به کیست        تکیاختهها آلوده بودند.
نتیجه گیری: باید از کودهای انسانی در کشاورزی اجتناب شود و همچنین در شستشوی بهداشتی سبزیهایی که بهصورت خام مصرف میشوند، دقت کافی صورت گیرد و با آموزشدادن اصول بهداشتی به مردم میتوان میزان شیوع بیماریهای انگلی را کاهش داد. 
م ع پ 1390؛10(6): 657- 664
کلید واژگان
آلودگی سبزیجاتعوامل انگلی
اهواز
شماره نشریه
6تاریخ نشر
2012-01-211390-11-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازسازمان پدید آورنده
گروه انگلشناسی و قارچ شناسی، دانشکدة پزشکی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران.گروه حشرهشناسی پزشکی، دانشکدة بهداشت و مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران.
دانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران.
دانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران.
شاپا
2252-052X2252-0619




