| dc.contributor.author | راهدار, محمود | fa_IR | 
| dc.contributor.author | وزیریان, بابک | fa_IR | 
| dc.contributor.author | غلامی, مریم | fa_IR | 
| dc.contributor.author | گرشاسبی, صبا | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:26:54Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:26:54Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T02:26:54Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T02:26:54Z |  | 
| dc.date.issued | 2012-01-21 | en_US | 
| dc.date.issued | 1390-11-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2011-06-26 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1390-04-05 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | راهدار, محمود, وزیریان, بابک, غلامی, مریم, گرشاسبی, صبا. (1390). بررسی آلودگیهای انگلی سبزیجات خام مصرفی در شهر اهواز. مجله علمی پزشکی جندی شاپور, 10(6), 657-664. doi: 10.22118/jsmj.2012.55137 | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2252-052X |  | 
| dc.identifier.issn | 2252-0619 |  | 
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22118/jsmj.2012.55137 |  | 
| dc.identifier.uri | http://jsmj.ajums.ac.ir/article_55137.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/219911 |  | 
| dc.description.abstract | <strong>زمینه و هدف: </strong>شیوع بیماریهای انگلی یکی از مشکلات مهم در بهداشت انسانها در بسیاری از کشورها بهخصوص در کشورهای در حال توسعه مانند ایران است و میزان آن در بعضی مناطق تا 90 درصد میرسد. راه دهانی و مصرف سبزیجات خام یکی از راههای مهم کسب آلودگیهای انگلی دستگاه گوارش انسان است. این تحقیق یک مطالعة اپیدمیولوژی توصیفی میباشد و به منظور بررسی میزان آلودگی سبزیجات به عوامل انگلی صورت گرفته است.
<strong>روش بررسی:</strong> در این مطالعه 40 نمونه سبزی از مزارع کشت در چهار نقطة جغرافیایی اهواز جمعآوری شد. نمونهها بر طبق روش FAO با روشهای رسوبی، شناورسازی و مستقیم مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفتند.
<strong>یافتهها:</strong> در این مطالعه 60 درصد نمونهها آلوده به تخم نماتودها، 40 درصد آلوده به لارو نماتودها مرحلة شوم عفونیزا، و 10 درصد نمونهها به کیست        تکیاختهها آلوده بودند.
<strong>نتیجه گیری:</strong> باید از کودهای انسانی در کشاورزی اجتناب شود و همچنین در شستشوی بهداشتی سبزیهایی که بهصورت خام مصرف میشوند، دقت کافی صورت گیرد و با آموزشدادن اصول بهداشتی به مردم میتوان میزان شیوع بیماریهای انگلی را کاهش داد. 
م ع پ 1390؛10(6): 657- 664 | fa_IR | 
| dc.format.extent | 186 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | مجله علمی پزشکی جندی شاپور | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | Jundishapur Scientific Medical Journal | en_US | 
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22118/jsmj.2012.55137 |  | 
| dc.subject | آلودگی سبزیجات | fa_IR | 
| dc.subject | عوامل انگلی | fa_IR | 
| dc.subject | اهواز | fa_IR | 
| dc.title | بررسی آلودگیهای انگلی سبزیجات خام مصرفی در شهر اهواز | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه انگلشناسی و قارچ شناسی، دانشکدة پزشکی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | گروه حشرهشناسی پزشکی، دانشکدة بهداشت و مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران. | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور اهواز، ایران. | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 10 |  | 
| dc.citation.issue | 6 |  | 
| dc.citation.spage | 657 |  | 
| dc.citation.epage | 664 |  |