نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorراهدار, محمودfa_IR
dc.contributor.authorوزیریان, بابکfa_IR
dc.contributor.authorغلامی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorگرشاسبی, صباfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:26:54Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:26:54Z
dc.date.available1399-07-09T02:26:54Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:26:54Z
dc.date.issued2012-01-21en_US
dc.date.issued1390-11-01fa_IR
dc.date.submitted2011-06-26en_US
dc.date.submitted1390-04-05fa_IR
dc.identifier.citationراهدار, محمود, وزیریان, بابک, غلامی, مریم, گرشاسبی, صبا. (1390). بررسی آلودگی‌های انگلی سبزیجات خام مصرفی در شهر اهواز. مجله علمی پزشکی جندی شاپور, 10(6), 657-664. doi: 10.22118/jsmj.2012.55137fa_IR
dc.identifier.issn2252-052X
dc.identifier.issn2252-0619
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22118/jsmj.2012.55137
dc.identifier.urihttp://jsmj.ajums.ac.ir/article_55137.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/219911
dc.description.abstract<strong>زمینه و هدف: </strong>شیوع بیماری­های انگلی یکی از مشکلات مهم در بهداشت انسان­ها در بسیاری از کشورها به­خصوص در کشورهای در حال توسعه مانند ایران است و میزان آن در بعضی مناطق تا 90 درصد می­رسد. راه دهانی و مصرف سبزیجات خام یکی از راه­های مهم کسب آلودگی­های انگلی دستگاه گوارش انسان است. این تحقیق یک مطالعة اپیدمیولوژی توصیفی می­باشد و به منظور بررسی میزان آلودگی سبزیجات به عوامل انگلی صورت گرفته است. <strong>روش بررسی:</strong> در این مطالعه 40 نمونه سبزی از مزارع کشت در چهار نقطة جغرافیایی اهواز جمع­آوری شد. نمونه­ها بر طبق روش FAO‌ با روش­های رسوبی، شناورسازی و مستقیم مورد بررسی میکروسکوپی قرار گرفتند. <strong>یافته­ها:</strong> در این مطالعه 60 درصد نمونه­ها آلوده به تخم نماتودها، 40 درصد آلوده به لارو نماتودها مرحلة شوم عفونی­زا، و 10 درصد نمونه­ها به کیست        تک­یاخته­ها آلوده بودند. <strong>نتیجه­ گیری:</strong> باید از کودهای انسانی در کشاورزی اجتناب شود و همچنین در شستشوی بهداشتی سبزی­هایی که به­صورت خام مصرف می­شوند، دقت کافی صورت گیرد و با آموزش­دادن اصول بهداشتی به مردم می­توان میزان شیوع بیماری­های انگلی را کاهش داد.  م ع پ 1390؛‌10(6): 657- 664fa_IR
dc.format.extent186
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی پزشکی جندی شاپورfa_IR
dc.relation.ispartofJundishapur Scientific Medical Journalen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22118/jsmj.2012.55137
dc.subjectآلودگی سبزیجاتfa_IR
dc.subjectعوامل انگلیfa_IR
dc.subjectاهوازfa_IR
dc.titleبررسی آلودگی‌های انگلی سبزیجات خام مصرفی در شهر اهوازfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه انگل‌شناسی و قارچ شناسی، دانشکدة پزشکی، مرکز تحقیقات سلولی و مولکولی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentگروه حشره‌شناسی پزشکی، دانشکدة بهداشت و مرکز تحقیقات بیماری‌های عفونی و گرمسیری، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشکدة پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.fa_IR
dc.citation.volume10
dc.citation.issue6
dc.citation.spage657
dc.citation.epage664


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد