• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی پزشکی جندی شاپور
    • دوره 11, شماره 5
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • مجله علمی پزشکی جندی شاپور
    • دوره 11, شماره 5
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر تجویز عصارة گل انار بر میزان قند، انسولین، مقاومت به انسولین، پروفایل لیپیدی و فشارخون در موش‌های صحرایی تغذیه‌شده با رژیم غنی از سوکروز

    (ندگان)پدیدآور
    آهنگرپور, اکرماسماعیلی‌زاده, مهدیاسحاقی, نسرینبهاری, زهراسمائی, حمیدرضا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    195.3کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    زمینه و هدف: دیابت یکی از بیماری­های متابولیک شایع در جهان است. عصارة گل انار در طب سنتی برای کاهش میزان قند و چربی خون استفاده می­شود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات گیاه بر روی موش­های صحرایی تغذیه شده با رژیم غنی از سوکروز می­باشد. روش بررسی: در این مطالعه­ تجربی، از30 سر موش صحرائی ماده نژاد ویستار در محدوده وزنی170-150 گرم استفاده گردید. بعد از القای مقاومت به انسولین بوسیله سوکروز 32 درصد در آب آشامیدنی به مدت 6 هفته، حیوانات به صورت تصادفی به 5 گروه: دریافت­کننده سوکروز، عصارة آبی گل انار با دوز mg/kg400 و عصارة آبی الکلی آن با دوز mg/kg500 و300 تقسیم گردیدند. گروه کنترل (سالم) نیز از آب آشامیدنی معمولی استفاده می­کرد (6=n). 48 ساعت بعد از آخرین تزریق عصاره به صورت داخل صفاقی، خون­گیری از قلب انجام و سرم جدا شده، سپس مقادیر گلوکز، انسولین، اندکس مقاومت به انسولین(FIRI)، پروفایل لیپیدی، آنزیم­های کبدی و فشارخون اندازه­گیری گردید.  یافته­ها: فشار خون، انسولین، گلوکز و FIRI در گروه­های سوکروزی درمان شده با عصاره­های گل انار در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معناداری داشت. در مورد پروفایل لیپیدی، عصاره­های گل انار سبب کاهش معناداری شد، اگرچه بعضی آنزیم­های کبدی را افزایش داد. نتیجه­گیری: نتایج نشان داد که غلظت­های مختلف عصاره، باعث افزایش میزان گلوکز، انسولین، فشارخون و FIRI در مقایسه با گروه سوکروزی شد. بنابراین حیواناتی که عصارة گل انار دریافت کردند ویژگی­های اختصاصی مقاومت به انسولین را نشان دادند، لذا پیشنهاد می­شود تحقیقات بیشتری در مورد اثرات این گیاه صورت گیرد.
    کلید واژگان
    سوکروز
    انسولین
    فشارخون
    گل انار
    موش صحرایی

    شماره نشریه
    5
    تاریخ نشر
    2012-11-21
    1391-09-01
    ناشر
    دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
    سازمان پدید آورنده
    دانشیار گروه فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی، مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.
    دانشجوی دکتری فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.
    کارشناسی ارشد فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.
    دانشجوی دکتری فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.
    دکتری داروسازی.دانشکدة داروسازی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.

    شاپا
    2252-052X
    2252-0619
    URI
    http://jsmj.ajums.ac.ir/article_49582.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/219825

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب