نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآهنگرپور, اکرمfa_IR
dc.contributor.authorاسماعیلی‌زاده, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorاسحاقی, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorبهاری, زهراfa_IR
dc.contributor.authorسمائی, حمیدرضاfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:26:38Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:26:38Z
dc.date.available1399-07-09T02:26:38Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:26:38Z
dc.date.issued2012-11-21en_US
dc.date.issued1391-09-01fa_IR
dc.date.submitted2011-08-01en_US
dc.date.submitted1390-05-10fa_IR
dc.identifier.citationآهنگرپور, اکرم, اسماعیلی‌زاده, مهدی, اسحاقی, نسرین, بهاری, زهرا, سمائی, حمیدرضا. (1391). اثر تجویز عصارة گل انار بر میزان قند، انسولین، مقاومت به انسولین، پروفایل لیپیدی و فشارخون در موش‌های صحرایی تغذیه‌شده با رژیم غنی از سوکروز. مجله علمی پزشکی جندی شاپور, 11(5), 507-516.fa_IR
dc.identifier.issn2252-052X
dc.identifier.issn2252-0619
dc.identifier.urihttp://jsmj.ajums.ac.ir/article_49582.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/219825
dc.description.abstract<strong>زمینه</strong><strong> و هدف:</strong> دیابت یکی از بیماری­های متابولیک شایع در جهان است. عصارة گل انار در طب سنتی برای کاهش میزان قند و چربی خون استفاده می­شود. هدف از این مطالعه بررسی اثرات گیاه بر روی موش­های صحرایی تغذیه شده با رژیم غنی از سوکروز می­باشد. <strong>روش بررسی:</strong> در این مطالعه­ تجربی، از30 سر موش صحرائی ماده نژاد ویستار در محدوده وزنی170-150 گرم استفاده گردید. بعد از القای مقاومت به انسولین بوسیله سوکروز 32 درصد در آب آشامیدنی به مدت 6 هفته، حیوانات به صورت تصادفی به 5 گروه: دریافت­کننده سوکروز، عصارة آبی گل انار با دوز mg/kg400 و عصارة آبی الکلی آن با دوز mg/kg500 و300 تقسیم گردیدند. گروه کنترل (سالم) نیز از آب آشامیدنی معمولی استفاده می­کرد (6=n). 48 ساعت بعد از آخرین تزریق عصاره به صورت داخل صفاقی، خون­گیری از قلب انجام و سرم جدا شده، سپس مقادیر گلوکز، انسولین، اندکس مقاومت به انسولین(FIRI)، پروفایل لیپیدی، آنزیم­های کبدی و فشارخون اندازه­گیری گردید.  <strong>یافته­ها:</strong> فشار خون، انسولین، گلوکز و FIRI در گروه­های سوکروزی درمان شده با عصاره­های گل انار در مقایسه با گروه کنترل تفاوت معناداری داشت. در مورد پروفایل لیپیدی، عصاره­های گل انار سبب کاهش معناداری شد، اگرچه بعضی آنزیم­های کبدی را افزایش داد. <strong>نتیجه­گیری:</strong> نتایج نشان داد که غلظت­های مختلف عصاره، باعث افزایش میزان گلوکز، انسولین، فشارخون و FIRI در مقایسه با گروه سوکروزی شد. بنابراین حیواناتی که عصارة گل انار دریافت کردند ویژگی­های اختصاصی مقاومت به انسولین را نشان دادند، لذا پیشنهاد می­شود تحقیقات بیشتری در مورد اثرات این گیاه صورت گیرد.fa_IR
dc.format.extent195
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهوازfa_IR
dc.relation.ispartofمجله علمی پزشکی جندی شاپورfa_IR
dc.relation.ispartofJundishapur Scientific Medical Journalen_US
dc.subjectسوکروزfa_IR
dc.subjectانسولینfa_IR
dc.subjectفشارخونfa_IR
dc.subjectگل انارfa_IR
dc.subjectموش صحراییfa_IR
dc.titleاثر تجویز عصارة گل انار بر میزان قند، انسولین، مقاومت به انسولین، پروفایل لیپیدی و فشارخون در موش‌های صحرایی تغذیه‌شده با رژیم غنی از سوکروزfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی، مرکز تحقیقات دیابت، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentکارشناسی ارشد فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری فیزیولوژی.گروه فیزیولوژی، دانشکدة پزشکی عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentدکتری داروسازی.دانشکدة داروسازی، عضو کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز، ایران.fa_IR
dc.citation.volume11
dc.citation.issue5
dc.citation.spage507
dc.citation.epage516


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد