شناسائی و جداسازی قارچ های شکمبه گاو سیستانی در زابل
(ندگان)پدیدآور
درخشانی, الهامدهقانی, محمد رضاچمنی, محمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی (اصیل)
زبان مدرک
فارسیچکیده
گاو سیستانی بومی منطقه سیستان است. این تحقیق با هدف ارزیابی ویژگیهای مورفولوژیکی قارچ های شکمبهای بیهوازی در گاو سیستانی انجام شد. نمونه محتویات جامد و مایع شکمبه از 50 رأس گاو سیستانی بالغ در کشتارگاه زابل در مدت ده روز تهیه و به عنوان منبع قارچ جهت تلقیح به محیط کشت استفاده شدند در این آزمایش از محیط کشت نیمهتعریف شده و کاملا بیهوازی برای جداسازی و خالصسازی قارچ استفاده شد.. از روش رول باتل برای خالصسازی قارچهای بیهوازی و از محلول آنتیبیوتیکی (آمپیسیلین، پنیسیلین، استرپتومایسین، اکسیتتراسایکلین و کلرامفنیکل) برای مهار رشد باکتریها مورد استفاده قرار گرفت. نمونههای خالصسازی پرگنهی قارچ به محیط کشت منتقل و بعد از رشد به روی اسلاید شیشهای قرار داده و با میکروسکوپ نوری مشاهده شدند. با توجه به ویژگیهای ریختشناسی، جنس Neocallimastix و گونههای Orpinomyces joyonni, Piromyces mae, Piromyces communis, Piromyces minutus, Piromyces rhizinflata در شکمبه گاو سیستانی شناسایی شدند. با شناسایی این گونه های قارچ در شکمبه گاو سیستانی، آزمایش های مولکولی و استخراج آنزیم برای بررسی بیشتر خصوصیات این گونه ها در پژوهش های آینده توصیه می شود.
کلید واژگان
مورفولوژیشکمبه
قارچ های بی هوازی
گاو سیستانی
قارچ شناسی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسارسازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم دامی دانشگاه زابلگروه علوم دامی دانشگاه زابل
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی و منابع طبیعی، واحد علوم و تحقیقات تهران، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران
شاپا
2251-88512252-0244




