بررسی آلودگی گلههای طیور گوشتی در آخر دوره پرورش به کمپیلوباکتر ژژونی و کمپیلوباکتر کولای
(ندگان)پدیدآور
بریزی, عنایتشهرام شکر فروش, سیدحسین زاده, سعیدعبدالهی, مصطفینوع مدرک
Textمقاله پژوهشی (اصیل)
زبان مدرک
فارسیچکیده
کمپیلوباکتر ژژونی و کمپیلوباکتر کولای به عنوان عامل اصلی آنتریت باکتریایی انسان در تمام دنیا شناخته شدهاند. معمولاً پرندگان نقش معنیداری را در عفونت کمپیلوباکتریایی انسان بازی میکنند. شیوع بالای کمپیلوباکتر در گلههای طیور در مرحله پرورش، سبب ایجاد آلودگی متقاطع در طی کشتار و فرآوری گوشت میگردد. در این بررسی میزان آلودگی طیور گوشتی شهرستان شیراز در پایان دوره پرورش به کمپیلوباکتر با روش کشت مستقیم و غنی سازی قبل از کشت صورت گرفت. 100 مرغداری شهرستان شیراز انتخاب و با مراجعه به کشتارگاه، از هر مرغداری 21 لاشه انتخاب و سیکوم آنها برداشته شد. محتویات هر 7 سیکوم با هم مخلوط و پس از آمادهسازی به دو صورت مستقیم در محیط آگار انتخابی و غنیسازی در محیط براث قبل از کشت در محیط آگار کشت شدند. جدایهها با PCR تایید شدند. در آزمایش کشت مستقیم 7/53% نمونهها (70% مرغداریها) و در آزمایش غنی سازی در براث و کشت در محیط آگار، 0/60% نمونهها (76% مرغداریها) مثبت تشخیص داده شدند. میزان آلودگی به کمپیلوباکتر ژژونی 3/31% تا 0/35% و کمپیلوباکتر کولای 7/36% تا 0/40% بود. میزان جداسازی کمپیلوباکتر به وسیله کشت در محیط انتخابی پس از غنیسازی در محیط براث نسبت به کشت مستقیم افزایش 3/6% را نشان داد که تاثیر آماری معنیداری داشت. بررسی حاضر نشان داد که آلودگی گلههای طیور بسیار زیاد است و به منظور کنترل آلودگی، شناخت ریسک فاکتورهای ایجاد آلودگی وکنترل آنها ضروری میباشد و برای کنترل آلودگی انسان، علاوه بر رعایت موارد فوق، رعایت بهداشت در کشتارگاهها مد نظر قرار گیرد.
کلید واژگان
کمپیلوباکتر ژژونیکمپیلوباکتر کولای
طیور گوشتی
مولتی پلکس PCR
باکتری شناسی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسارسازمان پدید آورنده
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیرازگروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
گروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شیراز
شاپا
2251-88512252-0244




