نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسرابی جماب, محبوبهfa_IR
dc.contributor.authorکاوه, مناfa_IR
dc.contributor.authorمدرس, معصومهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:10:50Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:10:50Z
dc.date.available1399-07-09T02:10:50Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:10:50Z
dc.date.issued2020-06-21en_US
dc.date.issued1399-04-01fa_IR
dc.date.submitted2019-05-13en_US
dc.date.submitted1398-02-23fa_IR
dc.identifier.citationسرابی جماب, محبوبه, کاوه, منا, مدرس, معصومه. (1399). بهینه‌سازی استخراج عصارۀ حاوی ترکیبات ضدمیکروبی برگ گیاه نوروزک (<i>Salvia leriifolia</i>) با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM). پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 9(2), 113-126. doi: 10.22101/JRIFST.2019.11.10.e1085fa_IR
dc.identifier.issn2252-0937
dc.identifier.issn2538-2357
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2019.11.10.e1085
dc.identifier.urihttp://journals.rifst.ac.ir/article_96120.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214278
dc.description.abstractدر این پژوهش به‌منظور تعیین شرایط بهینۀ استخراج عصاره از برگ گیاه نوروزک (دمای استخراج 70، 80 و 90 درجۀ سانتی‌گراد، زمان استخراج 30، 75 و 120 دقیقه و نسبت حلال آب به اتانول (50:50، 40:60 و 30:70) جهت بررسی قدرت ضدمیکروبی عصاره (تعیین قطر هالۀ عدم رشد در روش انتشار چاهک) بر چند میکروارگانیسم شاخص مواد غذایی شامل <em>استافیلوکوکوس اورئوس، لیستریا مونوسیتوژنز، اشریشیاکلی، سالمونلا انتریتیدیس، ساکارومایسس سرویزیه</em> و<em> آسپرژیلوس نیجر،</em> از روش سطح پاسخ استفاده گردید. آنالیز واریانس داده‌ها نشان داد که اثر هر سه متغیر مستقل بر متغیرهای وابسته معنی‌دار بود (0/05><em>p </em>). شرایط بهینۀ استخراج به‌منظور دستیابی به عصاره‌ای با حداکثر خاصیت ضدمیکروبی شامل دمای بهینۀ 83/60 درجۀ سانتی‌گراد، زمان استخراج 60/92 دقیقه و نسبت حلال آب به اتانول 59/09 تعیین گردید. بیشترین قطر هالۀ عدم رشد در این روش استخراج به مخمر <em>ساکارومایسس سرویزیه</em> و باکتری <em>استافیلوکوکوس اورئوس</em> تعلق داشت. علاوه‌برآنکه بهینه‌‌یابی روش استخراج سبب دستیابی به عصاره‌ای با بیشترین خاصیت ضدمیکروبی به‌ویژه علیه مخمر و باکتری‌های گرم مثبت گردید؛ پیش‌بینی مدل‌های ارزیابی، گامی مؤثر در جهت انتخاب شرایط استخراج به‌منظور دستیابی به ترکیبی با خصوصیات ضدمیکروبی علیه هریک از گروه‌های میکروبی فراهم آورد.fa_IR
dc.format.extent1028
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Food Science and Technologyen_US
dc.relation.ispartofپژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofResearch and Innovation in Food Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22101/JRIFST.2019.11.10.e1085
dc.subjectاستخراج متداول با حلالfa_IR
dc.subjectترکیبات ضدمیکروبfa_IR
dc.subjectروش سطح پاسخfa_IR
dc.subjectنوروزکfa_IR
dc.titleبهینه‌سازی استخراج عصارۀ حاوی ترکیبات ضدمیکروبی برگ گیاه نوروزک (<i>Salvia leriifolia</i>) با استفاده از روش سطح پاسخ (RSM)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کامل پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار، گروه زیست‌فناوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، گروه فرآوری مواد غذایی، مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، مشهد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار، گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه فرهنگیان، مشهد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume9
dc.citation.issue2
dc.citation.spage113
dc.citation.epage126


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد