تاثیر مخلوط پوشش کیتوزان و عصاره چای سبز بر فعالیت اکسایشی و قارچی مغز گردو
(ندگان)پدیدآور
صباغی, مسلممقصودلو, یحییخمیری, مرتضیضیائیفر, امان محمدنوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
تاثیر پوشش خوراکی کیتوزان همراه با عصاره چای سبز بر روند اکسایش روغن، رشد قارچی و ویژگیهای حسی طی 18 هفته نگهداری، (هر سه هفته یکبار) روی مغز گردو مورد مطالعه قرار گرفت. اختلاط پودر کیتوزان (C) و عصاره آبی استخراج شده از چای سبز (GT)، به ترتیب با نسبتهای مختلف (C-GT)، (0-5، 5-5، 10-5، 0-10، 5-10 و 10-10) گرم، در هر لیتر از محلولِ پوشش صورت گرفت. طی آزمایشات انجام شده، موثرترین بازدارندگی از افزایش اکسایش چربی و رشد قارچی از طریق پوشش10C با نسبتهای مختلف GT حاصل شد. نسبتهای مختلف GT تاثیر معنیداری بر اکسایش روغن مغز گردو نداشتند (0/05>P). در 10 Cبا نسبتهای مختلف GT رشد کپک و مخمر در طی نگهداری مشاهده نشد. پوشش کیتوزان بدون عصاره چای سبز، تاثیر معنیداری بر ویژگیهای حسی مغز گردوی پوشش داده شده، نداشت (0/05>P)، هر چند استفاده از نسبتهای بالای عصاره چای سبز10-GT10C، نامطلوب ارزیابی شد. پوششدهی بر بافت مغز گردو تاثیر معنیداری نداشت (0/05>P). نتایج این پژوهش نشان داد که 5-GT10 C میتواند زمان ماندگاری مغز گردو را طولانیتر نماید.
کلید واژگان
چای سبزضداکسایشی
ضدمیکربی
کیتوزان
مغز گردو
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2015-01-211393-11-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگاندانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
دانشیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده صنایع غذایی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2252-09372538-2357




