نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorشورمیج, مژگانfa_IR
dc.contributor.authorعین افشار, سودابهfa_IR
dc.contributor.authorنیازمند, راضیهfa_IR
dc.contributor.authorشرایعی, پروینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:10:36Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:10:36Z
dc.date.available1399-07-09T02:10:36Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:10:36Z
dc.date.issued2013-02-19en_US
dc.date.issued1391-12-01fa_IR
dc.date.submitted2012-10-28en_US
dc.date.submitted1391-08-07fa_IR
dc.identifier.citationشورمیج, مژگان, عین افشار, سودابه, نیازمند, راضیه, شرایعی, پروین. (1391). بررسی تأثیر دمای نگهداری و جنس بسته بر خصوصیات کمی، کیفی گل زعفران بسته‎بندی شده تحت اتمسفر تغییر یافته. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 1(4), 283-294. doi: 10.22101/jrifst.2013.03.15.145fa_IR
dc.identifier.issn2252-0937
dc.identifier.issn2538-2357
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2013.03.15.145
dc.identifier.urihttp://journals.rifst.ac.ir/article_67152.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214207
dc.description.abstractکلاله‌ی زعفران گرانبهاترین ادویه‌ی موجود در روی کره‌ی زمین است. میزان تولید این محصول در سال‌های اخیر رو به افزایش نهاده است به طوری که از جنبه‌ی نگهداری و فرآوری گل مسئله ساز گشته است. این پژوهش با هدف بررسی چگونگی حفظ خصوصیات کیفی و فیزیکی گل زعفران و ایجاد زمینه­ای جدید در صادرات گل زعفران به صورت شاخه‌ی بریده انجام شد. به این منظور گل‌های زعفران با استفاده از پوشش‎­های پلیمری (پلی­‎اتیلن- پلی‎­آمید و  پلی‎­اتیلن با دانسیته پایین) و ترکیب گازی متشکل از 50% دی­اکسیدکربن، 5% اکسیژن، 45% نیتروژن بسته‎­بندی شدند. بسته­‎ها و نمونه‎­های شاهد در دو دمای 0 و 15 درجه سانتی­‎گراد به مدت 15 روز نگهداری شدند. هر سه روز یک‌بار غلظت گازهای اکسیژن و دی­اکسیدکربن، راندمان استحصال زعفران، خواص فیزیکی کلاله‎­های تازه و خواص ­شیمیایی کلاله‎­های خشک شده اندازه­‎گیری شدند. همچنین آزمون‎­های میکروبی وجود <em>اشرشیاکلی</em> و شمارش کپک و مخمر نیز انجام گردید. نتایج نشان داد پوش‎ش­های پلیمری پ‎لی­اتیلن با دانسیته‌ی پایین­ جهت حفظ­ خصوصیات کیفی و فیزیکی گل زعفران بهتر از پوشش‎های پلیمری پلی‎­اتیلن- پلی‎­آمید و دمای صفر درجه سانتی‎­گراد جهت نگهداری گل‌ها مناسب‌تر از دمای 15 درجه سانتی‌گراد بود. از لحاظ بار میکروبی نیز وجود <em>اشرشیاکلی</em> در هیچ یک از نمونه‎­ها مشاهده نشد.fa_IR
dc.format.extent552
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Food Science and Technologyen_US
dc.relation.ispartofپژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofResearch and Innovation in Food Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2013.03.15.145
dc.subjectاتمسفر تغییر یافتهfa_IR
dc.subjectبسته بندیfa_IR
dc.subjectدمای نگهداریfa_IR
dc.subjectگل زعفرانfa_IR
dc.titleبررسی تأثیر دمای نگهداری و جنس بسته بر خصوصیات کمی، کیفی گل زعفران بسته‎بندی شده تحت اتمسفر تغییر یافتهfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کامل پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغانfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضویfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه شیمی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهدfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضویfa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue4
dc.citation.spage283
dc.citation.epage294


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد