| dc.contributor.author | شورمیج, مژگان | fa_IR |
| dc.contributor.author | عین افشار, سودابه | fa_IR |
| dc.contributor.author | نیازمند, راضیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | شرایعی, پروین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:10:36Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:10:36Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T02:10:36Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T02:10:36Z | |
| dc.date.issued | 2013-02-19 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2012-10-28 | en_US |
| dc.date.submitted | 1391-08-07 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | شورمیج, مژگان, عین افشار, سودابه, نیازمند, راضیه, شرایعی, پروین. (1391). بررسی تأثیر دمای نگهداری و جنس بسته بر خصوصیات کمی، کیفی گل زعفران بستهبندی شده تحت اتمسفر تغییر یافته. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 1(4), 283-294. doi: 10.22101/jrifst.2013.03.15.145 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0937 | |
| dc.identifier.issn | 2538-2357 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2013.03.15.145 | |
| dc.identifier.uri | http://journals.rifst.ac.ir/article_67152.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214207 | |
| dc.description.abstract | کلالهی زعفران گرانبهاترین ادویهی موجود در روی کرهی زمین است. میزان تولید این محصول در سالهای اخیر رو به افزایش نهاده است به طوری که از جنبهی نگهداری و فرآوری گل مسئله ساز گشته است. این پژوهش با هدف بررسی چگونگی حفظ خصوصیات کیفی و فیزیکی گل زعفران و ایجاد زمینهای جدید در صادرات گل زعفران به صورت شاخهی بریده انجام شد. به این منظور گلهای زعفران با استفاده از پوششهای پلیمری (پلیاتیلن- پلیآمید و پلیاتیلن با دانسیته پایین) و ترکیب گازی متشکل از 50% دیاکسیدکربن، 5% اکسیژن، 45% نیتروژن بستهبندی شدند. بستهها و نمونههای شاهد در دو دمای 0 و 15 درجه سانتیگراد به مدت 15 روز نگهداری شدند. هر سه روز یکبار غلظت گازهای اکسیژن و دیاکسیدکربن، راندمان استحصال زعفران، خواص فیزیکی کلالههای تازه و خواص شیمیایی کلالههای خشک شده اندازهگیری شدند. همچنین آزمونهای میکروبی وجود <em>اشرشیاکلی</em> و شمارش کپک و مخمر نیز انجام گردید. نتایج نشان داد پوششهای پلیمری پلیاتیلن با دانسیتهی پایین جهت حفظ خصوصیات کیفی و فیزیکی گل زعفران بهتر از پوششهای پلیمری پلیاتیلن- پلیآمید و دمای صفر درجه سانتیگراد جهت نگهداری گلها مناسبتر از دمای 15 درجه سانتیگراد بود. از لحاظ بار میکروبی نیز وجود <em>اشرشیاکلی</em> در هیچ یک از نمونهها مشاهده نشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 552 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research and Innovation in Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2013.03.15.145 | |
| dc.subject | اتمسفر تغییر یافته | fa_IR |
| dc.subject | بسته بندی | fa_IR |
| dc.subject | دمای نگهداری | fa_IR |
| dc.subject | گل زعفران | fa_IR |
| dc.title | بررسی تأثیر دمای نگهداری و جنس بسته بر خصوصیات کمی، کیفی گل زعفران بستهبندی شده تحت اتمسفر تغییر یافته | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه شیمی مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، مشهد | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه تحقیقات فنی و مهندسی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خراسان رضوی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 1 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 283 | |
| dc.citation.epage | 294 | |