• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی
    • دوره 5, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تولید فیلم خوراکی زیست تخریب ‌پذیر از صمغ کتیرا و تعیین ویژگی‎های فیزیکی و مکانیکی آن

    (ندگان)پدیدآور
    عقیلی‎مقدم, حمیده‎الساداتعمادی, باقرحسینی, فرشتهصدرنیا, حسن
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1006.کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله کامل پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به‎­دلیل معایب متعدد مواد بسته‎­بندی سنتزی از قبیل مهاجرت ترکیبات پلیمری به محتوی مواد غذایی، ایجاد آلودگی زیست­‎محیطی، عدم بازیافت آسان، گران بودن مواد اولیه و بالا بودن هزینۀ تولید و غیره، در سال‎های اخیر پلیمرهای طبیعی به­‎عنوان جایگزین‎­هایی ایمن و زیست تخریب‌ پذیر برای پلاستیک‎­های حاصل از مشتقات نفتی بسیار موردتوجه قرار گرفته­‎اند. هدف این پژوهش تولید فیلم خوراکی از صمغ کتیرای بومی ایران و تعیین مشخصات فیزیکی و مکانیکی آن بود. همچنین تأثیر درصدهای مختلف پلاستی­سایزر (30%، 40% و 50%) بر ویژگی­‎های فیلم‎­های حاصل مورد­بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد صمغ کتیرا دارای خاصیت فیلم‎­پذیری مناسب بوده و فیلم‎­های حاصل از آن شفافیت بسیار خوبی دارند. تغییرات درصد گلیسرول بر ویژگی­‎های فیزیکی نظیر شفافیت، ضخامت و دانسیتۀ فیلم تأثیر معنی‎­داری نداشت، اما بر ویژگی­‎های مکانیکی فیلم­‎های کتیرا تأثیرگذار بود، به‎­طوری‎­که فیلم‎­های کتیرای دارای 30% گلیسرول، از مقاومت به کشش بالاتری برخوردار بودند. همچنین در فیلم دارای 50% گلیسرول، درصد ازدیاد طول تا پارگی و سفتی کمتر نسبت به نمونه­‎های دیگر بیشتر بود. حلالیت بالای فیلم‎­های کتیرا از میزان مطلوبیت آنها برای تولید فیلم به تنهایی می­‎کاهد، درعین­‎حال، کتیرا گزینه‎­ای مناسب در تهیۀ فیلم‎­های کامپوزیتی می‎­باشد.
    کلید واژگان
    زیست تخریب‌ پذیرف کتیرا
    فیلم خوراکی

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2016-08-22
    1395-06-01
    ناشر
    مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی
    Research Institute of Food Science and Technology
    سازمان پدید آورنده
    کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، پردیس بین‌الملل دانشگاه فردوسی مشهد
    دانشیار گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
    دانشیار گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد

    شاپا
    2252-0937
    2538-2357
    URI
    https://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2016.09.17.521
    http://journals.rifst.ac.ir/article_66595.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214134

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب