تولید فیلم خوراکی زیست تخریب پذیر از صمغ کتیرا و تعیین ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی آن
(ندگان)پدیدآور
عقیلیمقدم, حمیدهالساداتعمادی, باقرحسینی, فرشتهصدرنیا, حسننوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهدلیل معایب متعدد مواد بستهبندی سنتزی از قبیل مهاجرت ترکیبات پلیمری به محتوی مواد غذایی، ایجاد آلودگی زیستمحیطی، عدم بازیافت آسان، گران بودن مواد اولیه و بالا بودن هزینۀ تولید و غیره، در سالهای اخیر پلیمرهای طبیعی بهعنوان جایگزینهایی ایمن و زیست تخریب پذیر برای پلاستیکهای حاصل از مشتقات نفتی بسیار موردتوجه قرار گرفتهاند. هدف این پژوهش تولید فیلم خوراکی از صمغ کتیرای بومی ایران و تعیین مشخصات فیزیکی و مکانیکی آن بود. همچنین تأثیر درصدهای مختلف پلاستیسایزر (30%، 40% و 50%) بر ویژگیهای فیلمهای حاصل موردبررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد صمغ کتیرا دارای خاصیت فیلمپذیری مناسب بوده و فیلمهای حاصل از آن شفافیت بسیار خوبی دارند. تغییرات درصد گلیسرول بر ویژگیهای فیزیکی نظیر شفافیت، ضخامت و دانسیتۀ فیلم تأثیر معنیداری نداشت، اما بر ویژگیهای مکانیکی فیلمهای کتیرا تأثیرگذار بود، بهطوریکه فیلمهای کتیرای دارای 30% گلیسرول، از مقاومت به کشش بالاتری برخوردار بودند. همچنین در فیلم دارای 50% گلیسرول، درصد ازدیاد طول تا پارگی و سفتی کمتر نسبت به نمونههای دیگر بیشتر بود. حلالیت بالای فیلمهای کتیرا از میزان مطلوبیت آنها برای تولید فیلم به تنهایی میکاهد، درعینحال، کتیرا گزینهای مناسب در تهیۀ فیلمهای کامپوزیتی میباشد.
کلید واژگان
زیست تخریب پذیرف کتیرافیلم خوراکی
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2016-08-221395-06-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
کارشناسی ارشد، مهندسی مکانیزاسیون کشاورزی، پردیس بینالملل دانشگاه فردوسی مشهددانشیار گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه مکانیک بیوسیستم، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2252-09372538-2357




