بررسی تجربی اثر مقدار سطح آیینه سهمی بر بازده انرژی و اگزرژی در یک اجاق خورشیدی دو تابشی
(ندگان)پدیدآور
زمانی خادمانلو, حسینمقیمان, محمدکیانی فر, علینوع مدرک
Textمقاله کامل پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
برای محاسبه بازده انرژی و اگزرژی در یک اجاق خورشیدی دو تابشی و بررسی اثر تغییرات سطح آیینههای سهمی بر آنها، دو سیستم مشابه طراحی، ساخته و در شرایط یکسان مورد آزمایش مقایسهای قرار گرفتهاند. سطح آیینههای سهمی در یکی از سیستمها به طور کامل در معرض تابش خورشید قرار گرفته و در دیگری متغیر بوده است تا تأثیر آن بر بازده انرژی و اگزرژی سیستم بررسی شود. نتایج حاصله بهترین زمان عملکرد سیستم را از منظر بازده انرژی تعیین نمود. این نتایج همچنین نشان میدهد که استفاده از اجاق خورشیدی دو تابشی در صورت نیاز به دمای بالا برای پخت و پز مناسب است و برای سایر کاربردها نظیر گرم کردن و پاستوریزه کردن مواد غذایی بهتر است از سیستمهای ساده یا جعبهای استفاده شود؛ در این صورت سیستم سادهتر، کم هزینهتر و حمل و نقل آن راحتتر خواهد بود. این تحقیق به عنوان یکی از مراحل توسعه قابلیتهای اجاق خورشیدی دو تابشی برای پخت نان مسطح طراحی شده است و آزمایشهای آن در پژوهشکده علوم و صنایع غذایی، واقع در مشهد، با عرض جغرافیایی 36 و طول جغرافیایی 54 درجه انجام شده است.
کلید واژگان
اجاق خورشیدیاجاق خورشیدی دو تابشی انرژی خورشیدی
بازده اگزرژی
بازده انرژی
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2014-05-221393-03-01
ناشر
مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییResearch Institute of Food Science and Technology
سازمان پدید آورنده
دانشجوی دکتری، گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهداستاد گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد
دانشیار گروه مکانیک، دانشکده مهندسی، دانشگاه فردوسی مشهد
شاپا
2252-09372538-2357




