نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorحسینی نژاد, مرضیهfa_IR
dc.contributor.authorنهاردانی, منیرهfa_IR
dc.contributor.authorالهامی راد, امیرحسینfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:10:02Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:10:02Z
dc.date.available1399-07-09T02:10:02Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:10:02Z
dc.date.issued2012-05-21en_US
dc.date.issued1391-03-01fa_IR
dc.date.submitted2011-09-18en_US
dc.date.submitted1390-06-27fa_IR
dc.identifier.citationحسینی نژاد, مرضیه, نهاردانی, منیره, الهامی راد, امیرحسین. (1391). ارزیابی و مقایسه کیفی اینولین استخراجی از کاسنی بومی ایران با اینولین حاصل از سایر منابع. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 1(1), 39-46. doi: 10.22101/jrifst.2012.05.21.114fa_IR
dc.identifier.issn2252-0937
dc.identifier.issn2538-2357
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2012.05.21.114
dc.identifier.urihttp://journals.rifst.ac.ir/article_66549.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214023
dc.description.abstractترکیب پری بیوتیکی اینولین به دلیل ویژگی های عملگرا و خصوصیات سلامت­زای خود به طور روز افزونی مورد توجه پژوهشگران و متخصصین صنایع غذایی قرار گرفته است. گیاه کاسنی چند ساله منبع عمده تولید تجاری این محصول در کشورهای اروپایی و استرالیا است، حال آنکه در ایران این گیاه عمدتاً به صورت یکساله و خود رو رویش یافته و در خصوص ارزیابی و افزایش کیفیت آن فعالیت چندانی صورت نگرفته است. این پژوهش با هدف استخراج اینولین از گیاه کاسنی یک ساله بومی و کاسنی با منشأ خارجی، و مقایسه ی اینولین استخراجی با نمونه اینولین تجاری و اینولین حاصل از غده ی سیب زمینی ترشی صورت گرفت. اینولین طبیعی موجود در ریشه کاسنی و غده ی سیب زمینی ترشی استخراج شد. آزمون های فیزیکوشیمیایی به منظور تعیین ویژگی های کمی و کیفی اینولین صورت گرفته و درجه پلیمریزاسیون نمونه ها تعیین گردید. بیشترین درصد اینولین استخراجی مربوط به سیب زمینی ترشی با 81/77% و سپس کاسنی دو ساله با 79/02% بود. اینولین استخراجی از کاسنی دو ساله در مقایسه با سایر نمونه های اینولین از درجه پلیمریزاسیون بالاتری (41/9) برخوردار بود. این تحقیق نشان دادکه اینولین استخراج شده از کاسنی دو ساله با منشأ خارجی نسبت به کاسنی بومی از ویژگی های کیفی برتری برخوردار است. تحقیق در خصوص بومی سازی واریته های چند ساله جهت تجاری سازی تولید این محصول ضروری می نماید.fa_IR
dc.format.extent185
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherمؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.publisherResearch Institute of Food Science and Technologyen_US
dc.relation.ispartofپژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.relation.ispartofResearch and Innovation in Food Science and Technologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2012.05.21.114
dc.subjectاینولینfa_IR
dc.subjectپری بیوتیکfa_IR
dc.subjectسیب زمینی ترشیfa_IR
dc.subjectکاسنیfa_IR
dc.titleارزیابی و مقایسه کیفی اینولین استخراجی از کاسنی بومی ایران با اینولین حاصل از سایر منابعfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله کامل پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه زیست فناوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذاییfa_IR
dc.contributor.departmentدانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوارfa_IR
dc.citation.volume1
dc.citation.issue1
dc.citation.spage39
dc.citation.epage46


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد