| dc.contributor.author | حسینی نژاد, مرضیه | fa_IR |
| dc.contributor.author | نهاردانی, منیره | fa_IR |
| dc.contributor.author | الهامی راد, امیرحسین | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T02:10:02Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T02:10:02Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T02:10:02Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T02:10:02Z | |
| dc.date.issued | 2012-05-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1391-03-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2011-09-18 | en_US |
| dc.date.submitted | 1390-06-27 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | حسینی نژاد, مرضیه, نهاردانی, منیره, الهامی راد, امیرحسین. (1391). ارزیابی و مقایسه کیفی اینولین استخراجی از کاسنی بومی ایران با اینولین حاصل از سایر منابع. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی, 1(1), 39-46. doi: 10.22101/jrifst.2012.05.21.114 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2252-0937 | |
| dc.identifier.issn | 2538-2357 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2012.05.21.114 | |
| dc.identifier.uri | http://journals.rifst.ac.ir/article_66549.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/214023 | |
| dc.description.abstract | ترکیب پری بیوتیکی اینولین به دلیل ویژگی های عملگرا و خصوصیات سلامتزای خود به طور روز افزونی مورد توجه پژوهشگران و متخصصین صنایع غذایی قرار گرفته است. گیاه کاسنی چند ساله منبع عمده تولید تجاری این محصول در کشورهای اروپایی و استرالیا است، حال آنکه در ایران این گیاه عمدتاً به صورت یکساله و خود رو رویش یافته و در خصوص ارزیابی و افزایش کیفیت آن فعالیت چندانی صورت نگرفته است. این پژوهش با هدف استخراج اینولین از گیاه کاسنی یک ساله بومی و کاسنی با منشأ خارجی، و مقایسه ی اینولین استخراجی با نمونه اینولین تجاری و اینولین حاصل از غده ی سیب زمینی ترشی صورت گرفت. اینولین طبیعی موجود در ریشه کاسنی و غده ی سیب زمینی ترشی استخراج شد. آزمون های فیزیکوشیمیایی به منظور تعیین ویژگی های کمی و کیفی اینولین صورت گرفته و درجه پلیمریزاسیون نمونه ها تعیین گردید. بیشترین درصد اینولین استخراجی مربوط به سیب زمینی ترشی با 81/77% و سپس کاسنی دو ساله با 79/02% بود. اینولین استخراجی از کاسنی دو ساله در مقایسه با سایر نمونه های اینولین از درجه پلیمریزاسیون بالاتری (41/9) برخوردار بود. این تحقیق نشان دادکه اینولین استخراج شده از کاسنی دو ساله با منشأ خارجی نسبت به کاسنی بومی از ویژگی های کیفی برتری برخوردار است. تحقیق در خصوص بومی سازی واریته های چند ساله جهت تجاری سازی تولید این محصول ضروری می نماید. | fa_IR |
| dc.format.extent | 185 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.publisher | Research Institute of Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Research and Innovation in Food Science and Technology | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22101/jrifst.2012.05.21.114 | |
| dc.subject | اینولین | fa_IR |
| dc.subject | پری بیوتیک | fa_IR |
| dc.subject | سیب زمینی ترشی | fa_IR |
| dc.subject | کاسنی | fa_IR |
| dc.title | ارزیابی و مقایسه کیفی اینولین استخراجی از کاسنی بومی ایران با اینولین حاصل از سایر منابع | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله کامل پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه زیست فناوری مواد غذایی، پژوهشکده علوم و صنایع غذایی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته کارشناسی ارشد، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | fa_IR |
| dc.contributor.department | استادیار گروه علوم و صنایع غذایی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد سبزوار | fa_IR |
| dc.citation.volume | 1 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 39 | |
| dc.citation.epage | 46 | |