نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorفلاحی, فیروزfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T02:02:04Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T02:02:04Z
dc.date.available1399-07-09T02:02:04Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T02:02:04Z
dc.date.issued2015-10-23en_US
dc.date.issued1394-08-01fa_IR
dc.date.submitted2014-10-19en_US
dc.date.submitted1393-07-27fa_IR
dc.identifier.citationفلاحی, فیروز. (1394). بررسی ماندگاری تورم در ایران با استفاده از روش بوت‏ استرپ. تحقیقات اقتصادی, 50(3), 707-732. doi: 10.22059/jte.2015.55809fa_IR
dc.identifier.issn0039-8969
dc.identifier.issn2588-6118
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22059/jte.2015.55809
dc.identifier.urihttps://jte.ut.ac.ir/article_55809.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/211325
dc.description.abstractبا توجه به اینکه برای سیاست‌گذاران آگاهی از ماندگاری یا ماندگارنبودنِ تورم اهمیت دارد، در این تحقیق درجة ماندگاری نرخ تورم کل و نیز تورم در دوازده زیرگروه‏ طی دورة 1381 ـ 1392 بررسی می‌شود. بدین منظور، از مدل‏های AR و مجموع ضرایب (ریشه‏های) این مدل‏ها به عنوان تخمینی از درجة ماندگاری تورم استفاده می‏شود. نخست، برای بررسی ماندگاریِ این نرخ‏های تورم، از آزمون ریشة واحد ADF استفاده می‏شود. با توجه به کاستی‏های این آزمون و سایر آزمون‏های متداول ریشة واحد برای مطالعة ماندگاری متغیرهای سری ‏زمانی (به‌ویژه هنگامی که این متغیرها دارای ریشه‏ای نزدیک به واحدند)، با استفاده از روش بوت‏استرپ‌ـ که هنسن[1] (1999) آن را ارائه کرده‌ـ فاصلة اطمینان در سطح 90 درصد برای مجموع ریشه‏ها محاسبه می‏شود. نتایج این روش نسبت به ریشة واحد یا ریشة نزدیک به واحد حساس نیست و در همة موارد صحیح است. نتایج نشان می‌دهد، صرف‌نظر از نحوة تصریح مدل‌ـ بر اساس آزمون <em>ADF</em> و فاصلة اطمینان 90 درصد محاسبه‌شده به روش بوت‏استرپ‌ـ نرخ تورم در گروه ارتباطات، گروه خوراکی‌ها و آشامیدنی‌ها و دخانیات، گروه خوراکی‌ها، گروه کالا و گروه حمل و نقل فاقد خاصیت ماندگاری است. در حالی که متغیر تورم در گروه‏های پوشاک، آموزش، بهداشت، تفریح و مسکن و نیز تورم کل در همة موارد دارای ریشة واحد و ماندگار است. بنابراین، اگر شوک قیمتی در این پنج گروه ایجاد شود، آثار این شوک برای همیشه ماندگار است و نرخ تورم این گروه‌ها برای همیشه تغییر می‌کند. <br clear="all" />fa_IR
dc.format.extent1392
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه تهرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Tehranen_US
dc.relation.ispartofتحقیقات اقتصادیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Economic Research (Tahghighat- E- Eghtesadi)en_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22059/jte.2015.55809
dc.subjectبوت‏ استرپfa_IR
dc.subjectپایداریfa_IR
dc.subjectریشه نزدیک به واحدfa_IR
dc.subjectفاصله اطمینانfa_IR
dc.subjectماندگاری تورمfa_IR
dc.titleبررسی ماندگاری تورم در ایران با استفاده از روش بوت‏ استرپfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار اقتصاد دانشگاه تبریز، دانشکده اقتصاد، مدیریت و بازرگانیfa_IR
dc.citation.volume50
dc.citation.issue3
dc.citation.spage707
dc.citation.epage732


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد