• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم کاربردی سیب زمینی
    • دوره 3, سال سوم شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • علوم کاربردی سیب زمینی
    • دوره 3, سال سوم شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    بررسی وضعیت حاصلخیزی خاک اراضی تحت کشت سیب‌زمینی و راهکارهای بهبود آن در استان آذربایجان‌شرقی

    (ندگان)پدیدآور
    مطلبی فرد, رحیمطهرانی, محمد مهدیبصیرت, مجید
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    1.247 مگابایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله علمی - ترویجی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    سیب ­زمینی یکی از محصولات زراعی مهم کشور است و در سبد غذایی جامعه ایرانی، جایگاه ویژه‌ای دارد. دست‌یابی به عملکرد پایدار و حفظ آن در محصولات پرنیازی مانند سیب­زمینی، تحت تأثیر عوامل متعددی است که از مهم‌ترین آن‌ها می­ توان به تغذیه گیاهی و وضعیت حاصلخیزی خاک‌های منطقه اشاره کرد. پژوهش حاضر در اراضی تحت کشت سیب­زمینی در استان آذربایجان شرقی برای ارزیابی وضعیت حاصلخیزی خاک در 30 مزرعه انجام گرفته است. در این 30 مزرعه عوامل مؤثر بر تولید در قالب پرسش‌نامه احصاء و با تهیه نمونه خاک از مزارع منتخب، نسبت به اندازه­ گیری ویژگی­ های فیزیکی و شیمیایی خاک اقدام لازم صورت گرفت. نتایج نشان داد که اراضی تحت کشت سیب ­زمینی از کمبود مواد آلی و pH بالا رنج ­می ­برند و کمبود آهن با 70 درصد، فسفر و روی با حدود 50 درصد  و منگنز با حدود 33 درصد، مهم‌ترین اولویت‌های کمبود عناصر غذایی در این اراضی می‌باشند. این در حالی است که بیشترین تأثیر بر کاهش عملکرد در مزارع منتخب، مربوط به عنصر روی و پس از آن منگنز، فسفر، آهن و پتاسیم بود. هم‌چنین نتایج نشان داد که مصرف کود در اراضی به ­شدت نامتعادل است و با وجود کمبود شدید آهن، منگنز و روی اثری از این عناصر در برنامه تغذیه گیاهی وجود ندارد. برای افزایش عملکرد در مزارع استان آذربایجان ­شرقی، ضرورت دارد تا به مصرف عناصر کم­مصرف مخصوصاً روی، منگنز و آهن توجه کافی صورت گرفته و مصرف کودهای حیوانی از منابع مختلف در اولویت قرار گیرد.
    کلید واژگان
    سیب‌زمینی
    عناصر غذایی
    وضعیت تغذیه‌ای
    شیمی و حاصلخیزی خاک

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2020-06-21
    1399-04-01
    ناشر
    مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان همدان
    سازمان پدید آورنده
    استادیار پژوهش، بخش تحقیقات خاک و آب، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان شرقی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تبریز، ایران.
    استادیار بخش تحقیقات تغذیه گیاهی، مؤسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران
    استادیار بخش تحقیقات تغذیه گیاهی، مؤسسه تحقیقات خاک و آب، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، کرج، ایران

    URI
    https://pem.areeo.ac.ir/article_122018.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/21076

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب