بررسی تاثیر غلظت های مختلف شوری بر روی رشد میکروجلبک کلرلا (Chlorella sp.) جمع آوری شده از شالیزارهای استان گلستان
(ندگان)پدیدآور
صادقی, مهدیجرجانی, ساراشهبازی, علیبابائی زیارتی, کاظمنوع مدرک
Textمقالات پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده  زمینه و هدف: شوری، یکی از مهمترین عوامل مؤثر در رشد و تولید متابولیتهای ارزشمند در کشت انبوه جلبکها میباشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر شوری بر رشد و وضعیت رنگیزهای جلبک کلرلا. جمعآوری شده از شالیزارهای استان گلستان جهت ارزیابی توانمندی ورود به کشت انبوه انجام شد. مواد و روشها:  به منظور تأثیر شوری بر رشد و وضعیت رنگیزهای جلبک کلرلا ، تخلیص در محیط کشت N8 انجام شد و نمونه خالص تحت شدت نور 2 میکرومول کوانتا بر متر مربع در ثانیه در دمای 28 درجه سانتیگراد و روشنایی مستمر فلورسنت و pH 7/2قرار گرفت. تیمار شوری اعمال شده از نوع کلرور سدیم به میزان 0%، 0/25%، 0/5% و 1% ( 17 تا 170 میلیمولار) بود. یافتهها: از روز پنجم پس از تلقیح، رشد صعودی در تیمار و شاهد مشاهده شد. رشد بهینه و بالاترین نرخ رشد ویژه در شوری 0/5% مشاهده گردید. رشد در شرایط شاهد و شوری در حد 1% و 0/5% معنیدار بود. میزان تولید رنگیزه کاروتنوئید در روز نهم پس از تلقیح در شوری 1% از بقیه تیمارها بیشتر بود و در میزان محتوای کلروفیل تغییر معناداری مشاهده نشد. نتیجهگیری:جلبک کلرلا قابلیت خوگیری با غلظت شوریهای مورد بررسی در این پژوهش را دارا میباشد و از این نظر میتوان آن را از لحاظ تلقیح در زمینهای کشاورزی به عنوان کود زیستی و اصلاحگر خاک در استان گلستان مورد توجه قرار داد. نوع مقاله: مقاله پژوهشی
کلید واژگان
"میکروجلبک""کلرلا"
"خوگیری"
"شوری"
"کود ریستی"
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
دانشگاه علوم پزشکی مشهدMashhad University of Medical Sciences
سازمان پدید آورنده
استادیارمربی، مدرس گروه محیط زیست، موسسه آموزش عالی بهاران، گرگان، ایران
مربی، مدرس گروه محیط زیست، موسسه آموزش عالی بهاران، گرگان، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی- محیط زیست (آلودگی محیط زیست)، موسسه آموزش عالی بهاران، گرگان، ایران




