نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorصادقی, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorجرجانی, ساراfa_IR
dc.contributor.authorشهبازی, علیfa_IR
dc.contributor.authorبابائی زیارتی, کاظمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:33:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:33:09Z
dc.date.available1399-07-09T01:33:09Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:33:09Z
dc.date.issued2019-02-20en_US
dc.date.issued1397-12-01fa_IR
dc.date.submitted2018-11-17en_US
dc.date.submitted1397-08-26fa_IR
dc.identifier.citationصادقی, مهدی, جرجانی, سارا, شهبازی, علی, بابائی زیارتی, کاظم. (1397). بررسی تاثیر غلظت های مختلف شوری بر روی رشد میکروجلبک کلرلا (Chlorella sp.) جمع آوری شده از شالیزارهای استان گلستان. مجله پژوهش در بهداشت محیط, 4(4), 283-290. doi: 10.22038/jreh.2019.36265.1255fa_IR
dc.identifier.issn2423-5202
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22038/jreh.2019.36265.1255
dc.identifier.urihttp://jreh.mums.ac.ir/article_12555.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/201384
dc.description.abstract<strong>چکیده </strong><br /> <strong>زمینه و هدف:</strong> شوری، یکی از مهم‌ترین عوامل مؤثر در رشد و تولید متابولیت­های ارزشمند در کشت انبوه جلبک‌ها می­باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر شوری بر رشد و وضعیت رنگیزه‌ای جلبک <em>کلرلا.</em> جمع‌آوری شده از شالیزارهای استان گلستان جهت ارزیابی توانمندی ورود به کشت انبوه انجام شد.<br /> <strong>مواد و روش‌ها:</strong>  به منظور تأثیر شوری بر رشد و وضعیت رنگیزه‌ای جلبک کلرلا ، تخلیص در محیط کشت N8 انجام شد و نمونه خالص تحت شدت نور 2 میکرومول کوانتا بر متر مربع در ثانیه در دمای 28 درجه سانتی‌گراد و روشنایی مستمر فلورسنت و pH 7/2قرار گرفت. تیمار شوری اعمال شده از نوع کلرور سدیم به میزان 0%، 0/25%، 0/5% و 1% ( 17 تا 170 میلی‌مولار) بود.<br /> <strong>یافته‌ها:</strong> از روز پنجم پس از تلقیح، رشد صعودی در تیمار و شاهد مشاهده شد. رشد بهینه و بالاترین نرخ رشد ویژه در شوری 0/5% مشاهده گردید. رشد در شرایط شاهد و شوری در حد 1% و 0/5% معنی‌دار بود. میزان تولید رنگیزه کاروتنوئید در روز نهم پس از تلقیح در شوری 1% از بقیه تیمارها بیشتر بود و در میزان محتوای کلروفیل تغییر معناداری مشاهده نشد.<br /> <strong>نتیجه‌گیری:</strong>جلبک <em>کلرلا</em> قابلیت خوگیری با غلظت شوری­های مورد بررسی در این پژوهش را دارا می­باشد و از این نظر می­توان آن را از لحاظ تلقیح در زمین­های کشاورزی به عنوان کود زیستی و اصلاح‌گر خاک در استان گلستان مورد توجه قرار داد.<br /> <strong>نوع مقاله:</strong> مقاله پژوهشیfa_IR
dc.format.extent1950
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی مشهدfa_IR
dc.publisherMashhad University of Medical Sciencesen_US
dc.relation.ispartofمجله پژوهش در بهداشت محیطfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Research in Environmental Healthen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22038/jreh.2019.36265.1255
dc.subject"میکروجلبک"fa_IR
dc.subject"کلرلا"fa_IR
dc.subject"خوگیری"fa_IR
dc.subject"شوری"fa_IR
dc.subject"کود ریستی"fa_IR
dc.titleبررسی تاثیر غلظت های مختلف شوری بر روی رشد میکروجلبک کلرلا (Chlorella sp.) جمع آوری شده از شالیزارهای استان گلستانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقالات پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیارfa_IR
dc.contributor.departmentمربی، مدرس گروه محیط زیست، موسسه آموزش عالی بهاران، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentمربی، مدرس گروه محیط زیست، موسسه آموزش عالی بهاران، گرگان، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع طبیعی- محیط زیست (آلودگی محیط زیست)، موسسه آموزش عالی بهاران، گرگان، ایرانfa_IR
dc.citation.volume4
dc.citation.issue4
dc.citation.spage283
dc.citation.epage290
nlai.contributor.orcid0000-0001-9095-5449


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد