| dc.contributor.author | موسوی قهفرخی, سید ابراهیم | fa_IR |
| dc.contributor.author | رحیمی لرکی, محمد | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاظمی نژاد, ایرج | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T01:29:49Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T01:29:49Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T01:29:49Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T01:29:49Z | |
| dc.date.issued | 2019-04-21 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-02-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2018-04-18 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-01-29 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | موسوی قهفرخی, سید ابراهیم, رحیمی لرکی, محمد, کاظمی نژاد, ایرج. (1398). تأثیر دمای پخت بر خواص ساختاری و نوری فریت بیسموتBiFeO3. پژوهش سیستم های بس ذره ای, 9(1), 179-191. doi: 10.22055/jrmbs.2019.14600 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-231X | |
| dc.identifier.issn | 2588-4980 | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22055/jrmbs.2019.14600 | |
| dc.identifier.uri | http://jrmbs.scu.ac.ir/article_14600.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/200297 | |
| dc.description.abstract | چکیده<br /> در این مقاله، نانوذرات فریت بیسموت (BiFeO3) به روش سل-ژل تهیه شدند. برای پیبردن به گسترۀ دمایی پخت نانوذرات فریت بیسموت آنالیز توزین حرارتی (TGA) و آنالیز حرارتی تفاضلی(DTA) بر روی ژل خشک آن انجام شد. بهمنظور بررسی خواص ساختاری و نوری نمونهها با استفاده از نتایج آنالیزهای حرارتیTGA و DTA عملیات پخت در دماهای 600، 650، 700، 750، 800 و °C850 انجام شد. سپس خواص ساختاری نمونهها با آنالیزهای پراش اشعه ایکس (XRD)، طیف-سنجی تبدیل فوریه-مادون قرمز(FT-IR) و میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی(FESEM) مورد بررسی قرار گرفت. خواص نوری نمونهها با آنالیزهای طیفسنجی مرئی-فرابنفش (UV-Vis) و اندازهگیری طیف فوتولومینسانس(PL) مورد مشخصهیابی قرار گرفت. نتایج آنالیز XRD و FT-IR نشان میدهد که نمونهها دارای ساختار پرووسکایت اعوجاج یافته می-باشند. نتایج آنالیزFESEM نشان داد که با افزایش دمای پخت اندازۀ نانوذرات افزایش مییابد. همچنین نتایج آنالیزهایUV-Vis و PL نیز نشان میدهند نمونهها دارای گاف انرژی در حدود (ev)2 بوده و نیمرسانا هستند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 769 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه شهید چمران اهواز | fa_IR |
| dc.publisher | Regional Information Center for Science and Technology (RICeST) | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهش سیستم های بس ذره ای | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Research on Many-body Systems | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22055/jrmbs.2019.14600 | |
| dc.subject | BiFeO3 | fa_IR |
| dc.subject | نانوذرات | fa_IR |
| dc.subject | روش سل-ژل | fa_IR |
| dc.subject | خواص ساختاری | fa_IR |
| dc.subject | خواص نوری | fa_IR |
| dc.title | تأثیر دمای پخت بر خواص ساختاری و نوری فریت بیسموتBiFeO3 | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی کامل | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیات علمی | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 1 | |
| dc.citation.spage | 179 | |
| dc.citation.epage | 191 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-4495-5859 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-3035-9992 | |