• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش سیستم های بس ذره ای
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش سیستم های بس ذره ای
    • دوره 9, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تأثیر دمای پخت بر خواص ساختاری و نوری فریت بیسموتBiFeO3

    (ندگان)پدیدآور
    موسوی قهفرخی, سید ابراهیمرحیمی لرکی, محمدکاظمی نژاد, ایرج
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    769.4کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی کامل
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    چکیده در این مقاله، نانوذرات فریت بیسموت (BiFeO3) به روش سل-ژل تهیه شدند. برای پی‌بردن به گسترۀ دمایی پخت نانوذرات فریت بیسموت آنالیز توزین حرارتی (TGA) و آنالیز حرارتی تفاضلی(DTA) بر روی ژل خشک آن انجام شد. به‌منظور بررسی خواص ساختاری و نوری نمونه‌ها با استفاده از نتایج آنالیزهای حرارتیTGA و DTA عملیات پخت در دماهای 600، 650، 700، 750، 800 و °C850 انجام شد. سپس خواص ساختاری نمونه‌ها با آنالیزهای پراش اشعه ایکس (XRD)، طیف-سنجی تبدیل فوریه-مادون قرمز(FT-IR) و میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی(FESEM) مورد بررسی قرار گرفت. خواص نوری نمونه‌ها با آنالیزهای طیف‌سنجی مرئی-فرابنفش (UV-Vis) و اندازه‌گیری طیف فوتولومینسانس(PL) مورد مشخصه‌یابی قرار گرفت. نتایج آنالیز XRD و FT-IR نشان می‌دهد که نمونه‌ها دارای ساختار پرووسکایت اعوجاج یافته می-باشند. نتایج آنالیزFESEM نشان داد که با افزایش دمای پخت اندازۀ نانوذرات افزایش می‌یابد. هم‌چنین نتایج آنالیزهایUV-Vis و PL نیز نشان می‌دهند نمونه‌ها دارای گاف انرژی در حدود (ev)2 بوده و نیمرسانا هستند.
    کلید واژگان
    BiFeO3
    نانوذرات
    روش سل-ژل
    خواص ساختاری
    خواص نوری

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2019-04-21
    1398-02-01
    ناشر
    دانشگاه شهید چمران اهواز
    Regional Information Center for Science and Technology (RICeST)
    سازمان پدید آورنده
    عضو هیأت علمی
    گروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
    عضو هیات علمی

    شاپا
    2322-231X
    2588-4980
    URI
    https://dx.doi.org/10.22055/jrmbs.2019.14600
    http://jrmbs.scu.ac.ir/article_14600.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/200297

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب