تأثیر دمای پخت بر خواص ساختاری و نوری فریت بیسموتBiFeO3
(ندگان)پدیدآور
موسوی قهفرخی, سید ابراهیمرحیمی لرکی, محمدکاظمی نژاد, ایرجنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی کامل
زبان مدرک
فارسیچکیده
چکیده در این مقاله، نانوذرات فریت بیسموت (BiFeO3) به روش سل-ژل تهیه شدند. برای پیبردن به گسترۀ دمایی پخت نانوذرات فریت بیسموت آنالیز توزین حرارتی (TGA) و آنالیز حرارتی تفاضلی(DTA) بر روی ژل خشک آن انجام شد. بهمنظور بررسی خواص ساختاری و نوری نمونهها با استفاده از نتایج آنالیزهای حرارتیTGA و DTA عملیات پخت در دماهای 600، 650، 700، 750، 800 و °C850 انجام شد. سپس خواص ساختاری نمونهها با آنالیزهای پراش اشعه ایکس (XRD)، طیف-سنجی تبدیل فوریه-مادون قرمز(FT-IR) و میکروسکوپ الکترونی روبشی گسیل میدانی(FESEM) مورد بررسی قرار گرفت. خواص نوری نمونهها با آنالیزهای طیفسنجی مرئی-فرابنفش (UV-Vis) و اندازهگیری طیف فوتولومینسانس(PL) مورد مشخصهیابی قرار گرفت. نتایج آنالیز XRD و FT-IR نشان میدهد که نمونهها دارای ساختار پرووسکایت اعوجاج یافته می-باشند. نتایج آنالیزFESEM نشان داد که با افزایش دمای پخت اندازۀ نانوذرات افزایش مییابد. همچنین نتایج آنالیزهایUV-Vis و PL نیز نشان میدهند نمونهها دارای گاف انرژی در حدود (ev)2 بوده و نیمرسانا هستند.
کلید واژگان
BiFeO3نانوذرات
روش سل-ژل
خواص ساختاری
خواص نوری
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-04-211398-02-01
ناشر
دانشگاه شهید چمران اهوازRegional Information Center for Science and Technology (RICeST)
سازمان پدید آورنده
عضو هیأت علمیگروه فیزیک، دانشکده علوم، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
عضو هیات علمی
شاپا
2322-231X2588-4980




