تاثیر متغیرهای پخت سودا بر تولید خمیرکاغذ از ساقه کنف
(ندگان)پدیدآور
زینلی*, فرهاداسدی ملک جهان, فرازکاظمی تبریزی, علیشاخص, جلالنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
مطالعه رفتارهای شیمیایی در فرآیند خمیرسازی تحت شرایط محیطی مختلف بهخصوص در گونههای غیرچوبی از اهمیت ویژهای برخوردار است، بهطوری که شرایط خمیرسازی با استفاده از مدلهای تهیه شده برای دستیابی به خمیرکاغذی با مشخصات دلخواه به راحتی تعیین خواهد گشت. در این مطالعه، خمیرسازی سودا بهعنوان یکی از متداولترین فرآیندهای پخت منابع غیرچوبی برای تهیه خمیرکاغذ از کل ساقه کنف مورد بررسی قرار گرفت. شرایط متغیر پخت شامل دمای پخت 160 و 165 درجه سانتیگراد، قلیاییت فعال 18، 23 و 28 درصد و زمان پخت 90، 105، 120، 135، 150، 165 و 180 دقیقه بود. نتایج نشان داد که محدوده بازده خمیرکاغذهای تولیدی 47 تا 69 درصد و محدوده عدد کاپای آنها 29 تا 67 بودند. آنالیز آماری نتایج نشان داد که اثرات مستقل زمان پخت، مقدار قلیا و دمای پخت بر بازده و عدد کاپای خمیرکاغذ معنیدار بوده، درحالیکه اثر متقابل آنها روی عدد کاپا و بازده خمیرکاغذ معنیدار نبوده است. بر اساس نتایج بهدست آمده، سریعترین و کندترین روند تغییرات عدد کاپا و بازده خمیرکاغذ بهترتیب مربوط به پختهای 23 درصد قلیایت در دمای 160 درجه سانتیگراد و 18 درصد قلیایت در دمای 165 درجه سانتیگراد بودند.
کلید واژگان
بازده خمیرکاغذخمیرسازی سودا
ساقه کنف
عدد کاپا
شماره نشریه
2301397تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقاتسازمان پدید آورنده
دانشآموخته دکتری رشته صنایع چوب و کاغذ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.دانشجوی دکتری رشته صنایع چوب و کاغذ، گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران.
دانشجوی دکتری رشته صنایع چوب و کاغذ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.
دانشجوی دکتری رشته صنایع چوب و کاغذ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران.




