| dc.contributor.author | زینلی*, فرهاد | fa_IR |
| dc.contributor.author | اسدی ملک جهان, فراز | fa_IR |
| dc.contributor.author | کاظمی تبریزی, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | شاخص, جلال | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T01:28:58Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T01:28:58Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T01:28:58Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T01:28:58Z | |
| dc.date.issued | 2019-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1397-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 1970-01-01 | en_US |
| dc.date.submitted | 1348-10-11 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | زینلی*, فرهاد, اسدی ملک جهان, فراز, کاظمی تبریزی, علی, شاخص, جلال. (1397). تاثیر متغیرهای پخت سودا بر تولید خمیرکاغذ از ساقه کنف. تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده, 9(2301397), 1-14. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2008-9856 | |
| dc.identifier.uri | http://jrnr.srbiau.ac.ir/article_13989.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/200004 | |
| dc.description.abstract | مطالعه رفتارهای شیمیایی در فرآیند خمیرسازی تحت شرایط محیطی مختلف بهخصوص در گونههای غیرچوبی از اهمیت ویژهای برخوردار است، بهطوری که شرایط خمیرسازی با استفاده از مدلهای تهیه شده برای دستیابی به خمیرکاغذی با مشخصات دلخواه به راحتی تعیین خواهد گشت. در این مطالعه، خمیرسازی سودا بهعنوان یکی از متداولترین فرآیندهای پخت منابع غیرچوبی برای تهیه خمیرکاغذ از کل ساقه کنف مورد بررسی قرار گرفت. شرایط متغیر پخت شامل دمای پخت 160 و 165 درجه سانتیگراد، قلیاییت فعال 18، 23 و 28 درصد و زمان پخت 90، 105، 120، 135، 150، 165 و 180 دقیقه بود. نتایج نشان داد که محدوده بازده خمیرکاغذهای تولیدی 47 تا 69 درصد و محدوده عدد کاپای آنها 29 تا 67 بودند. آنالیز آماری نتایج نشان داد که اثرات مستقل زمان پخت، مقدار قلیا و دمای پخت بر بازده و عدد کاپای خمیرکاغذ معنیدار بوده، درحالیکه اثر متقابل آنها روی عدد کاپا و بازده خمیرکاغذ معنیدار نبوده است. بر اساس نتایج بهدست آمده، سریعترین و کندترین روند تغییرات عدد کاپا و بازده خمیرکاغذ بهترتیب مربوط به پختهای 23 درصد قلیایت در دمای 160 درجه سانتیگراد و 18 درصد قلیایت در دمای 165 درجه سانتیگراد بودند. | fa_IR |
| dc.format.extent | 309 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | تحقیقات منابع طبیعی تجدید شونده | fa_IR |
| dc.subject | بازده خمیرکاغذ | fa_IR |
| dc.subject | خمیرسازی سودا | fa_IR |
| dc.subject | ساقه کنف | fa_IR |
| dc.subject | عدد کاپا | fa_IR |
| dc.title | تاثیر متغیرهای پخت سودا بر تولید خمیرکاغذ از ساقه کنف | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشآموخته دکتری رشته صنایع چوب و کاغذ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری رشته صنایع چوب و کاغذ، گروه صنایع چوب و کاغذ، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات، تهران، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری رشته صنایع چوب و کاغذ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران. | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانشجوی دکتری رشته صنایع چوب و کاغذ، باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد کرج، دانشگاه آزاد اسلامی، کرج، ایران. | fa_IR |
| dc.citation.volume | 9 | |
| dc.citation.issue | 2301397 | |
| dc.citation.spage | 1 | |
| dc.citation.epage | 14 | |