مدلیابی ساختاری - تفسیری عوامل موثر بر توسعه گردشگری غذا (نمونه موردی: شهر رشت)
(ندگان)پدیدآور
جعفری مهر آبادی, مریماکبری, مجیدعطایی, فرزانهرازقی چمازکتی, فرزانهنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
امروزه گردشگری غذا به یکی از گونه های گردشگری تبدیل شده است که کشورهای بسیاری به اهمیت آن به عنوان یکی از منابع جذب گردشگر پی برده اند. رشت از لحاظ تنوع غذایی نسبت به سایر شهرهای کشور از وضعیت مناسبی برخوردار است. بطوری که تنها شهر ایران است که در سال 2015 به شبکه شهرهای خلاق خوراک شناسی یونسکو پیوسته است. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری دادهها، توصیفی از نوع پیمایشی است. ابزار جمع-آوری اطلاعات، پرسشنامه مقایسات زوجی، نمونه گیری به صورت هدفمند و هدف اساسی پژوهش شناسایی مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر توسعه گردشگری غذا در شهر رشت بوده است. در گام اول این پژوهش، عوامل موثر بر توسعه گردشگری غذاهای محلی شناسایی شده و در گام بعدی با استفاده از یک متدولوژی تحلیلی مدلسازی ساختاری تفسیری (آی. اس.ام ) روابط بین عوامل توسعه گردشگری غذا تعیین و مورد تحلیل قرار گرفته است. در بخش مدل-سازی از پرسشنامه مقایسات دوبهدویی به منظور استفاده از نظرات 20 کارشناس در حیطهی گردشگری استفاده شده و در نهایت با استفاده از تحلیل MICMAC نوع متغیرها مشخص شده است. نتایج حاصل از این پژوهش گویای این است که دو عامل تهیة غذای سالم و رعایت اصول بهداشتی در مراحل مختلف تهیه آن و نیز داشتن اصالت غذایی در سطح زیرین قرار گرفتهاند. از پیشنهادات اصلی در جذب گردشگر توجه جدی به تهیة غذا و رعایت اصول بهداشتی در مراحل مختلف سرو آن و افزایش کیفیت غذاهای محلی و ایجاد تنوع در طعم آن است.
کلید واژگان
گردشگریگردشگری غذا
مدل سازی ساختاری- تفسیری
رشت
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2017-11-221396-09-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشتIslamic Azad University, Rasht Branch
سازمان پدید آورنده
استادیار گروه جغرافیا، دانشگاه گیلان، رشت، ایراندانشجوی دکتری، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور تهران، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه گیلان،رشت، ایران
دانشجوی کارشناسی ارشد، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه گیلان،رشت، ایران
شاپا
2538-59682538-595X




