نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجعفری مهر آبادی, مریمfa_IR
dc.contributor.authorاکبری, مجیدfa_IR
dc.contributor.authorعطایی, فرزانهfa_IR
dc.contributor.authorرازقی چمازکتی, فرزانهfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:12:29Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:12:29Z
dc.date.available1399-07-09T01:12:29Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:12:29Z
dc.date.issued2017-11-22en_US
dc.date.issued1396-09-01fa_IR
dc.date.submitted2017-01-09en_US
dc.date.submitted1395-10-20fa_IR
dc.identifier.citationجعفری مهر آبادی, مریم, اکبری, مجید, عطایی, فرزانه, رازقی چمازکتی, فرزانه. (1396). مدل‌یابی ساختاری - تفسیری عوامل موثر بر توسعه گردشگری غذا (نمونه موردی: شهر رشت). مطالعات برنامه ریزی سکونتگاه های انسانی, 12(3), 681-698.fa_IR
dc.identifier.issn2538-5968
dc.identifier.issn2538-595X
dc.identifier.urihttp://jshsp.iaurasht.ac.ir/article_535978.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/194345
dc.description.abstractامروزه گردشگری غذا به یکی از گونه های گردشگری تبدیل شده است که کشورهای بسیاری به اهمیت آن به عنوان یکی از منابع جذب گردشگر پی برده اند. رشت از لحاظ تنوع غذایی نسبت به سایر شهرهای کشور از وضعیت مناسبی برخوردار است. بطوری که تنها شهر ایران است که در سال 2015 به شبکه شهرهای خلاق خوراک شناسی یونسکو پیوسته است. تحقیق حاضر از نظر هدف، کاربردی و از نظر گردآوری داده‌ها، توصیفی از نوع پیمایشی است. ابزار جمع-آوری اطلاعات، پرسشنامه مقایسات زوجی، نمونه گیری به صورت هدفمند و هدف اساسی پژوهش شناسایی مهم ترین عوامل تاثیر گذار بر توسعه گردشگری غذا در شهر رشت بوده است. در گام اول این پژوهش، عوامل موثر بر توسعه گردشگری غذاهای محلی شناسایی شده و در گام بعدی با استفاده از یک متدولوژی تحلیلی مدل‌‌سازی ساختاری تفسیری (آی. اس.ام ) روابط بین عوامل توسعه گردشگری غذا تعیین و مورد تحلیل قرار گرفته است. در بخش مدل-سازی از پرسشنامه مقایسات دوبه‌دویی به منظور استفاده از نظرات 20 کارشناس در حیطه‌ی گردشگری استفاده شده و در نهایت با استفاده از تحلیل MICMAC نوع متغیرها مشخص شده است. نتایج حاصل از این پژوهش گویای این است که دو عامل تهیة غذای سالم و رعایت اصول بهداشتی در مراحل مختلف تهیه آن و نیز داشتن اصالت غذایی در سطح زیرین قرار گرفته‌اند. از پیشنهادات اصلی در جذب گردشگر توجه جدی به تهیة غذا و رعایت اصول بهداشتی در مراحل مختلف سرو آن و افزایش کیفیت غذاهای محلی و ایجاد تنوع در طعم آن است.fa_IR
dc.format.extent979
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد رشتfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University, Rasht Branchen_US
dc.relation.ispartofمطالعات برنامه ریزی سکونتگاه های انسانیfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Studies of Human Settlements Planningen_US
dc.subjectگردشگریfa_IR
dc.subjectگردشگری غذاfa_IR
dc.subjectمدل سازی ساختاری- تفسیریfa_IR
dc.subjectرشتfa_IR
dc.titleمدل‌یابی ساختاری - تفسیری عوامل موثر بر توسعه گردشگری غذا (نمونه موردی: شهر رشت)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه جغرافیا، دانشگاه گیلان، رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی دکتری، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه پیام نور تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه گیلان،رشت، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد، جغرافیا و برنامه ریزی شهری، دانشگاه گیلان،رشت، ایرانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue3
dc.citation.spage681
dc.citation.epage698
nlai.contributor.orcid0000-0002-8659-3753


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد