| dc.contributor.author | ایزدی, نسرین | fa_IR |
| dc.contributor.author | سروش زاده, علی | fa_IR |
| dc.contributor.author | مختصی بیدگلی, علی | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T01:04:11Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T01:04:11Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T01:04:11Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T01:04:11Z | |
| dc.date.issued | 2020-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1398-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2019-02-20 | en_US |
| dc.date.submitted | 1397-12-01 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | ایزدی, نسرین, سروش زاده, علی, مختصی بیدگلی, علی. (1398). اثر وزن بنه مادری و غلظتهای عناصر غذایی و متیونین بر سبز شدن زعفران (.Crocus sativus L). پژوهشهای زعفران, 7(2), 235-249. doi: 10.22077/jsr.2019.2286.1092 | fa_IR |
| dc.identifier.issn | ۲۳۴۵-۳۸۶۹ | |
| dc.identifier.issn | ۲۳۸۳-۱۳۱۶ | |
| dc.identifier.uri | https://dx.doi.org/10.22077/jsr.2019.2286.1092 | |
| dc.identifier.uri | http://jsr.birjand.ac.ir/article_1220.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191476 | |
| dc.description.abstract | به منظور بررسی اثر غلظتهای عناصر غذایی، متیونین و اندازه بنه مادری بر سبز شدن زعفران، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار و دو سال زراعی 93 و 94 در مزرعه دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. تیمارها شاملعناصر غذاییبه صورت کود مایع(عناصر ماکرو و میکرو) در چهار غلظت (10، 20، 30، 40 میلیلیتر در لیتر)، اسیدآمینه متیونیندر چهار غلظت (10، 20، 30، 40 گرم در لیتر)، تیمار آب مقطر و شاهد بدون تیمار، وزن بنه در دو اندازه ریز(5-3 گرم) و درشت(9-7 گرم) بود. بنهها قبل از کاشت بهمدت 48 ساعت در دمای 25 درجه سانتیگراد و بهطور کامل در عناصر غذایی یا متیونین غوطهور شدند. برای مطالعه تعداد بنههای سبز شده از مدل نمایی مجانب یا مونومولکولار استفاده و روند سبز شدن گیاه بررسی شد. نتایج نشان داد که در سال دوم سبز شدن نسبت به سال اول افزایش داشت که میتواند به علت سازگاری با شرایط محیطی باشد. در سال اول روند سبز شدن به صورت سهمی و در سال دوم به صورت خطی بود. بنههای مادری درشت نسبت به سایر تیمارها سبز شدن بهتر بود. به طور کلی، استفاده از محلول 10 گرم در لیتر متیونین و بنههای مادری درشت توانست باعث افزایش تعداد بنههای سبز شده و بهبود سبز شدن در زعفران شود. به طور کلی، مدل پیشنهادی برای پیشبینی وضعیت رشدی و روند سبز شدن در این مطالعه مدل مناسبی بود. | fa_IR |
| dc.format.extent | 859 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفران | fa_IR |
| dc.publisher | University of Birjand | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهشهای زعفران | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Saffron Research | en_US |
| dc.relation.isversionof | https://dx.doi.org/10.22077/jsr.2019.2286.1092 | |
| dc.subject | اسیدآمینه | fa_IR |
| dc.subject | فوسامکو | fa_IR |
| dc.subject | مدل مونومولکولار | fa_IR |
| dc.subject | وزن بنه | fa_IR |
| dc.title | اثر وزن بنه مادری و غلظتهای عناصر غذایی و متیونین بر سبز شدن زعفران (.Crocus sativus L) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی 336-14115، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، ص. پ. 336-14115، تهران ، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی 336-14115، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 7 | |
| dc.citation.issue | 2 | |
| dc.citation.spage | 235 | |
| dc.citation.epage | 249 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-3330-1198 | |