نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorایزدی, نسرینfa_IR
dc.contributor.authorسروش زاده, علیfa_IR
dc.contributor.authorمختصی بیدگلی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:04:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:04:11Z
dc.date.available1399-07-09T01:04:11Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:04:11Z
dc.date.issued2020-02-20en_US
dc.date.issued1398-12-01fa_IR
dc.date.submitted2019-02-20en_US
dc.date.submitted1397-12-01fa_IR
dc.identifier.citationایزدی, نسرین, سروش زاده, علی, مختصی بیدگلی, علی. (1398). اثر وزن بنه مادری و غلظت‌های عناصر غذایی و متیونین بر سبز شدن زعفران (.Crocus sativus L). پژوهشهای زعفران, 7(2), 235-249. doi: 10.22077/jsr.2019.2286.1092fa_IR
dc.identifier.issn۲۳۴۵-۳۸۶۹
dc.identifier.issn۲۳۸۳-۱۳۱۶
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2019.2286.1092
dc.identifier.urihttp://jsr.birjand.ac.ir/article_1220.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191476
dc.description.abstractبه منظور بررسی اثر غلظت­های عناصر غذایی، متیونین و اندازه بنه مادری بر سبز شدن زعفران، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار و دو سال زراعی 93 و 94 در مزرعه‌ دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. تیمارها شاملعناصر غذاییبه صورت کود مایع(عناصر ماکرو و میکرو) در چهار غلظت (10، 20، 30، 40 میلی‌لیتر در لیتر)، اسیدآمینه متیونیندر چهار غلظت (10، 20، 30، 40 گرم در لیتر)، تیمار آب مقطر و شاهد بدون تیمار، وزن بنه در دو اندازه ریز(5-3 گرم) و درشت(9-7 گرم) بود. بنه‌ها قبل از کاشت به‌مدت 48 ساعت در دمای 25 درجه سانتی‌گراد و به‌طور کامل در عناصر غذایی یا متیونین غوطه‌ور شدند. برای مطالعه‏ تعداد بنه­های سبز شده از مدل نمایی مجانب یا مونومولکولار استفاده و روند سبز شدن گیاه بررسی شد. نتایج نشان داد که در سال دوم سبز شدن نسبت به سال اول افزایش داشت که می‌تواند به علت سازگاری با شرایط محیطی باشد. در سال اول روند سبز شدن به صورت سهمی و در سال دوم به صورت خطی بود. بنه­های مادری درشت نسبت به سایر تیمارها سبز شدن بهتر بود. به طور کلی، استفاده از محلول 10 گرم در لیتر متیونین و بنه­های مادری درشت توانست باعث افزایش تعداد بنه­های سبز شده و بهبود سبز شدن در زعفران شود. به طور کلی، مدل پیشنهادی برای پیش­بینی وضعیت رشدی و روند سبز شدن در این مطالعه مدل مناسبی بود.fa_IR
dc.format.extent859
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofپژوهشهای زعفرانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Saffron Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2019.2286.1092
dc.subjectاسیدآمینهfa_IR
dc.subjectفوسامکوfa_IR
dc.subjectمدل مونومولکولارfa_IR
dc.subjectوزن بنهfa_IR
dc.titleاثر وزن بنه مادری و غلظت‌های عناصر غذایی و متیونین بر سبز شدن زعفران (.Crocus sativus L)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی 336-14115، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، ص. پ. 336-14115، تهران ، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی 336-14115، تهران، ایرانfa_IR
dc.citation.volume7
dc.citation.issue2
dc.citation.spage235
dc.citation.epage249
nlai.contributor.orcid0000-0002-3330-1198


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد