• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای زعفران
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهشهای زعفران
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر وزن بنه مادری و غلظت‌های عناصر غذایی و متیونین بر سبز شدن زعفران (.Crocus sativus L)

    (ندگان)پدیدآور
    ایزدی, نسرینسروش زاده, علیمختصی بیدگلی, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    859.7کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به منظور بررسی اثر غلظت­های عناصر غذایی، متیونین و اندازه بنه مادری بر سبز شدن زعفران، آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار و دو سال زراعی 93 و 94 در مزرعه‌ دانشکده کشاورزی دانشگاه تربیت مدرس انجام شد. تیمارها شاملعناصر غذاییبه صورت کود مایع(عناصر ماکرو و میکرو) در چهار غلظت (10، 20، 30، 40 میلی‌لیتر در لیتر)، اسیدآمینه متیونیندر چهار غلظت (10، 20، 30، 40 گرم در لیتر)، تیمار آب مقطر و شاهد بدون تیمار، وزن بنه در دو اندازه ریز(5-3 گرم) و درشت(9-7 گرم) بود. بنه‌ها قبل از کاشت به‌مدت 48 ساعت در دمای 25 درجه سانتی‌گراد و به‌طور کامل در عناصر غذایی یا متیونین غوطه‌ور شدند. برای مطالعه‏ تعداد بنه­های سبز شده از مدل نمایی مجانب یا مونومولکولار استفاده و روند سبز شدن گیاه بررسی شد. نتایج نشان داد که در سال دوم سبز شدن نسبت به سال اول افزایش داشت که می‌تواند به علت سازگاری با شرایط محیطی باشد. در سال اول روند سبز شدن به صورت سهمی و در سال دوم به صورت خطی بود. بنه­های مادری درشت نسبت به سایر تیمارها سبز شدن بهتر بود. به طور کلی، استفاده از محلول 10 گرم در لیتر متیونین و بنه­های مادری درشت توانست باعث افزایش تعداد بنه­های سبز شده و بهبود سبز شدن در زعفران شود. به طور کلی، مدل پیشنهادی برای پیش­بینی وضعیت رشدی و روند سبز شدن در این مطالعه مدل مناسبی بود.
    کلید واژگان
    اسیدآمینه
    فوسامکو
    مدل مونومولکولار
    وزن بنه

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2020-02-20
    1398-12-01
    ناشر
    دانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفران
    University of Birjand
    سازمان پدید آورنده
    گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی 336-14115، تهران، ایران
    گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، ص. پ. 336-14115، تهران ، ایران
    گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تربیت مدرس، صندوق پستی 336-14115، تهران، ایران

    شاپا
    ۲۳۴۵-۳۸۶۹
    ۲۳۸۳-۱۳۱۶
    URI
    https://dx.doi.org/10.22077/jsr.2019.2286.1092
    http://jsr.birjand.ac.ir/article_1220.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191476

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب