نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorجعفرزاده, احمدfa_IR
dc.contributor.authorخاشعی سیوکی, عباسfa_IR
dc.contributor.authorشهیدی, علیfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T01:04:03Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T01:04:03Z
dc.date.available1399-07-09T01:04:03Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T01:04:03Z
dc.date.issued2015-11-22en_US
dc.date.issued1394-09-01fa_IR
dc.date.submitted2014-10-20en_US
dc.date.submitted1393-07-28fa_IR
dc.identifier.citationجعفرزاده, احمد, خاشعی سیوکی, عباس, شهیدی, علی. (1394). مدلسازی اثرات تغییر اقلیم روی نیاز آبی زعفران در خراسان جنوبی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی. پژوهشهای زعفران, 3(2), 163-174. doi: 10.22077/jsr.2015.292fa_IR
dc.identifier.issn۲۳۴۵-۳۸۶۹
dc.identifier.issn۲۳۸۳-۱۳۱۶
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2015.292
dc.identifier.urihttp://jsr.birjand.ac.ir/article_292.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/191433
dc.description.abstractزعفران به عنوان محصول استراتژیک استان از اهمیت بالایی در توسعه کشاورزی برخوردار است. لذا بررسی اثرات پدیدههای مختلف بر عملکرد این محصول بسیار حیاتی خواهد بود. از جمله این پدیدهها اثرات تغییر اقلیم میباشد که به طور مستقیم اثراتی روی پارامترهای اقلیمی خواهد گذاشت. به منظور بررسی اثرات تغییر اقلیم روی نیاز آبی زعفران، از خروجی چهار مدل اقلیمی ,47CGCMT M, ECHO_G, 50ECHAM1HADGEM و تحت سناریوهای 1, B2B, A1A که متعلق به پایگاه داده CCCMA هستند، استفاده شد. پارامترهای اقلیمی نظیر بارش و متوسط درجه حرارت ماهانه طی سالهای 1992- 2014 و 2014-2040 میلادی به ترتیب به عنوان دوره پایه و آینده از این پایگاه داده استخراج شد. برای محاسبه نیاز آبی زعفران از روش تورنتوایت بهره گرفته شد. به به منظور تعیین دقت مدلهای اقلیمی، همبستگی میان آمار مشاهداتی و خروجی مدلهای اقلیمی انجام شد. نتایج نشان داد که مدل 47CGCMT تحت سناریوی B1A از دقت بالاتری نسبت به سایر مدلها برخوردار است. همچنین تمامی مناطق مستعد استان در کشت زعفران در سال 2040 میلادی با افزایش نیاز آبی مواجه خواهند شد. به طور کلی، میانگین افزایش نیاز آبی در استان 67 میلیمتر در انتهای فصل کشت در سال 2040 میلادی پیش بینی شد. شهر بیرجند با 95 میلیمتر افزایش نیاز آبی، بیشترین تغییرات را در میان شهرهای استان داشت. همچنین شهرستان قائن که قطب تولید زعفران استان به شمار میرود، با افزایش 40 میلیمتری مواجه خواهد شد. میانگین نیاز آبی زعفران در استان روند افزایشی به خود خواهد گرفت؛ به طوریکه از 425/52 میلیمتر به 487/61 میلی متر در سال خواهد رسید. به طور کلی، تغییر اقلیم اثرات منفی روی نیاز آبی زعفران در استان خواهد داشت که پراکنش این افزایش در مناطق مختلف استان متفاوت است. اتخاذ راهکارهای کاهش اثرات تغییر اقلیم و سازگاری با شرایط اقلیمی میتواند برای تخفیف اثرات مدنظر قرار گیرد.fa_IR
dc.format.extent906
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه بیرجند- گروه پژوهشی زعفرانfa_IR
dc.publisherUniversity of Birjanden_US
dc.relation.ispartofپژوهشهای زعفرانfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Saffron Researchen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.22077/jsr.2015.292
dc.subjectتورنتوایتfa_IR
dc.subjectتبخیر تعرق مرجعfa_IR
dc.subjectضریب گیاهی زعفرانfa_IR
dc.subjectCCCMAfa_IR
dc.titleمدلسازی اثرات تغییر اقلیم روی نیاز آبی زعفران در خراسان جنوبی با استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیاییfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentدانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentاستادیار گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی، دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.contributor.departmentدانشیار گروه مهندسی آب دانشکده کشاورزی دانشگاه بیرجندfa_IR
dc.citation.volume3
dc.citation.issue2
dc.citation.spage163
dc.citation.epage174


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد