اثرات استفاده از کنجالة کلزا به همراه دو سطح روغن گیاهی بر عملکرد، کیفیّت تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی خون مرغهای تخم گذار در مرحلة آخر تخمگذاری
(ندگان)پدیدآور
نوبخت, علیولی زادگان, محمدنوع مدرک
Textعلمی پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این آزمایش جهت بررسی اثرات استفاده از کنجالة کلزا به همراه دو سطح روغن گیاهی بر عملکرد، کیفیت تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی خون مرغهای تخمگذار در مرحلة آخر تخمگذاری انجام گرفت. در این آزمایش تعداد 216 قطعه مرغ تخمگذار سویة های- لاین (W36) از سن 62 تا 74 هفتگی در 6 گروه آزمایشی و 3 تکرار (با تعداد 12 قطعه مرغ در هر تکرار) در یک طرح فاکتوریل (2×3) شامل 3 سطح کنجالة کلزا (12/10، 18/15 و 24/20 درصد) و 2 سطح روغن گیاهی (2 و4 درصد) در قالب طرح کاملاً تصادفی مورد استفاده قرار گرفتند. گروههای آزمایشی شامل: 1) جیرة غذایی با 93/6 درصد کنجالة سویا، 12/10 درصد کنجالة کلزا و 2 درصد روغن گیاهی، 2) جیرة غذایی با 58/8 درصد کنجالة سویا، 12/10 درصد کنجالة کلزا و 4 درصد روغن گیاهی، 3) جیرة غذایی با 19/3 درصد کنجالة سویا، 18/15 درصد کنجالة کلزا و 2 درصد روغن گیاهی، 4) جیرة غذایی با 19/3 درصد کنجالة سویا، 18/15 درصد کنجالة کلزا و 4 درصد روغن گیاهی، 5) جیرة غذایی بدون کنجالة سویا، 24/20 درصد کنجالة کلزا و 2 درصد روغن گیاهی، 6) جیرة غذایی بدون کنجالة سویا، 24/20 درصد کنجالة کلزا و 4 درصد روغن گیاهی. نتایج حاصله نشان داد جایگزینی کنجالة سویا با کنجالة کلزا به همراه سطوح روغن گیاهی به استثنای وزن تخممرغ، اثرات معنیداری بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ و فراسنجههای بیوشیمیایی خون ندارد (05/0
کلید واژگان
کیفیت تخممرغکنجالة سویا
کنجالة کلزا
عملکرد
مرغ تخمگذار
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2019-02-201397-12-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرجIslamic Azad University Karaj Branch
سازمان پدید آورنده
دانشگاه آزاد مراغهدانشگاه آزاد مراغه




