• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های بالینی دامپزشکی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های بالینی دامپزشکی
    • دوره 7, شماره 2
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثرات سطوح مختلف مکمل‌های مواد معدنی و ویتامینی بر عملکرد و متابولیت‌های خون مرغ‌های تخم‌گذار با جیره‌های بر پایه‌ ذرت

    (ندگان)پدیدآور
    نوبخت, علی
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    968.6کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    علمی پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    آزمایشی جهت بررسی اثرات استفاده از سطوح افزایشی مکمل‌های مواد معدنی و ویتامینی بر عملکرد، کیفیت تخم‌مرغ، فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سطح سلول‌های ایمنی خون مرغ‌های تخم‌گذار در مرحله‌ی آخر تخم‌گذاری با جیره‌های بر پایه‌ی ذرت- ‌ سویا انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 240 قطعه مرغ تخم‌گذار سویه‌ های- لاین (W36) از سن 65 تا 76 هفتگی در 5 تیمار و 4 تکرار و 12 پرنده در هر تکرار شامل سطوح صفر، 25/0 (سطح پیشنهادی مکمل‌ها توسط کارخانه‌ سازنده)، 35/0، 45/0 و 55/0 درصد از مکمل‌های معدنی و ویتامینی و به مدت 12 هفته انجام گردید. استفاده از سطوح مختلف مکمل‌ها اثرات معنی‌داری بر عملکرد، صفات کیفی تخم‌مرغ مرغ‌های تخم‌گذار داشت (05/0>P). بیشترین مقادیر مربوط به وزن و تولید توده‌‌ای تخم‌مرغ، خوراک مصرفی، بالاترین درصد تولید، بهترین ضریب تبدیل غذایی، کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم‌مرغ تولیدی و بالاترین واحد هاو با استفاده از 45/0 درصد از مکمل‌های مواد معدنی و ویتامینی در جیره‌ها مشاهده شد. بیشترین مقادیر مربوط به خوراک مصرفی،‌ وزن مخصوص تخم‌مرغ و درصد سفیده با استفاده از 55/0 درصد از مکمل‌ها به دست آمد. استفاده از سطوح مختلف مکمل‌های مواد معدنی و ویتامینی اثرات معنی‌داری بر فراسنجه‌های بیوشیمیایی و سطح سلول‌های ایمنی خون مرغ‌ها نداشت (05/0> P). به طور کلی در مرغ‌های تخم‌گذار در مرحله‌ آخر تخم‌گذاری با جیره‌های بر پایه‌ ذرت، استفاده از سطوح 45/0 درصدی از مکمل‌های مواد معدنی و ویتامینی موجب بهبود عملکرد و کاهش هزینه‌ خوراک به ازای هر کیلوگرم تخم‌مرغ تولیدی می‌گردد.
    کلید واژگان
    صفات کیفی تخم‌مرغ
    عملکرد
    مرغ‌های تخم‌گذار
    مکمل‌های معدنی و ویتامینی
    مرحله‌ آخر تخم‌گذاری

    شماره نشریه
    2
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
    Islamic Azad University Karaj Branch
    سازمان پدید آورنده
    دانشگاه آزاد مراغه

    شاپا
    2008-8159
    URI
    http://jvcr.kiau.ac.ir/article_533446.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/183716

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب