| dc.contributor.author | نوبخت, علی | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T00:42:33Z | fa_IR | 
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T00:42:33Z |  | 
| dc.date.available | 1399-07-09T00:42:33Z | fa_IR | 
| dc.date.available | 2020-09-30T00:42:33Z |  | 
| dc.date.issued | 2017-02-19 | en_US | 
| dc.date.issued | 1395-12-01 | fa_IR | 
| dc.date.submitted | 2015-05-29 | en_US | 
| dc.date.submitted | 1394-03-08 | fa_IR | 
| dc.identifier.citation | نوبخت, علی. (1395). اثرات سطوح مختلف مکملهای مواد معدنی و ویتامینی بر عملکرد و متابولیتهای خون مرغهای تخمگذار با جیرههای بر پایه ذرت. پژوهش های بالینی دامپزشکی, 7(2), 85-95. | fa_IR | 
| dc.identifier.issn | 2008-8159 |  | 
| dc.identifier.uri | http://jvcr.kiau.ac.ir/article_533446.html |  | 
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/183716 |  | 
| dc.description.abstract | آزمایشی جهت بررسی اثرات استفاده از سطوح افزایشی مکملهای مواد معدنی و ویتامینی بر عملکرد، کیفیت تخممرغ، فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون مرغهای تخمگذار در مرحلهی آخر تخمگذاری با جیرههای بر پایهی ذرت-  سویا انجام گرفت. آزمایش در قالب طرح کاملاً تصادفی با تعداد 240 قطعه مرغ تخمگذار سویه های- لاین (W36) از سن 65 تا 76 هفتگی در 5 تیمار و 4 تکرار و 12 پرنده در هر تکرار شامل سطوح صفر، 25/0 (سطح پیشنهادی مکملها توسط کارخانه سازنده)، 35/0، 45/0 و 55/0 درصد از مکملهای معدنی و ویتامینی و به مدت 12 هفته انجام گردید. استفاده از سطوح مختلف مکملها اثرات معنیداری بر عملکرد، صفات کیفی تخممرغ مرغهای تخمگذار داشت (05/0>P). بیشترین مقادیر مربوط به وزن و تولید تودهای تخممرغ، خوراک مصرفی، بالاترین درصد تولید، بهترین ضریب تبدیل غذایی، کمترین هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی و بالاترین واحد هاو با استفاده از 45/0 درصد از مکملهای مواد معدنی و ویتامینی در جیرهها مشاهده شد. بیشترین مقادیر مربوط به خوراک مصرفی، وزن مخصوص تخممرغ و درصد سفیده با استفاده از 55/0 درصد از مکملها به دست آمد. استفاده از سطوح مختلف مکملهای مواد معدنی و ویتامینی اثرات معنیداری بر فراسنجههای بیوشیمیایی و سطح سلولهای ایمنی خون مرغها نداشت (05/0> P). به طور کلی در مرغهای تخمگذار در مرحله آخر تخمگذاری با جیرههای بر پایه ذرت، استفاده از سطوح 45/0 درصدی از مکملهای مواد معدنی و ویتامینی موجب بهبود عملکرد و کاهش هزینه خوراک به ازای هر کیلوگرم تخممرغ تولیدی میگردد. | fa_IR | 
| dc.format.extent | 968 |  | 
| dc.format.mimetype | application/pdf |  | 
| dc.language | فارسی |  | 
| dc.language.iso | fa_IR |  | 
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج | fa_IR | 
| dc.publisher | Islamic Azad University Karaj Branch | en_US | 
| dc.relation.ispartof | پژوهش های بالینی دامپزشکی | fa_IR | 
| dc.relation.ispartof | journal of veterinary clinical research | en_US | 
| dc.subject | صفات کیفی تخممرغ | fa_IR | 
| dc.subject | عملکرد | fa_IR | 
| dc.subject | مرغهای تخمگذار | fa_IR | 
| dc.subject | مکملهای معدنی و ویتامینی | fa_IR | 
| dc.subject | مرحله آخر تخمگذاری | fa_IR | 
| dc.title | اثرات سطوح مختلف مکملهای مواد معدنی و ویتامینی بر عملکرد و متابولیتهای خون مرغهای تخمگذار با جیرههای بر پایه ذرت | fa_IR | 
| dc.type | Text | en_US | 
| dc.type | علمی پژوهشی | fa_IR | 
| dc.contributor.department | دانشگاه آزاد مراغه | fa_IR | 
| dc.citation.volume | 7 |  | 
| dc.citation.issue | 2 |  | 
| dc.citation.spage | 85 |  | 
| dc.citation.epage | 95 |  |