تعیین میزان آفلاتوکسین B1در خوراک جوجه گوشتی در مرغداریهای استان اصفهان
(ندگان)پدیدآور
سالمی, اردشیررحیمی, ابراهیمفغانی, مصطفیسالمی, نسیمنوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
سموم قارچی موجود در خوراک دام به تولیدات دامی مورد مصرف انسان انتقال یافته و باعث عوارضی چون سرطان در انسان میشوند. به منظور جلوگیری
از انتقال این سموم به انسان باید خوراکهای آلوده را از جیره دام حذف نمود.در این تحقیق به جهت پی بردن به میزان آلودگی خوراک طیور گوشتی به سم
آفلاتوکسین تعداد  177نمونه خوراک به روش خوشهای و در هر خوشه بطور تصادفی در فصول مختلف جمع آوری و مورد آزمایش الایزا قرار داده شد.نتایج
آزمایش نشان داد که  %98/9نمونهها آلوده میباشند و محدوده آلودگی در نمونههای مثبت بین  0/64تا  88/5 µg/kgو میانگین آنها  9/91 µg/kgبود.بیشترین
میزان آلودگی در سطح بالاتر از  ( 10 µg/kgحد مجاز آفلاتوکسین در جیره مرغ گوشتی) به دان مخلوط ( )46/2 µg/kgوسویا ( )33/4 µg/kgتعلق دارد و
 28/81درصد از مجموع نمونهها آلودگی بیشتر از حد استاندارد دارند.نمونههای تهیه شده در فصل تابستان به دلیل دمای بالای محیط ومساعد بودن هوا جهت
رشد قارچها از آلودگی بیشتری برخوردار بودند و نسبت به نمونههای سایر فصول اختلاف معنی داری داشتند ( .)P0.05
کلید واژگان
آفلاتوکسینB1خوراک طیور
سموم قارچی
آفلاتوکسیوز
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2014-06-221393-04-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرجIslamic Azad University Karaj Branch
سازمان پدید آورنده
گروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهر کرد، ایرانگروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهر کرد، ایران
گروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهر کرد،ایران
واحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایران




