نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسالمی, اردشیرfa_IR
dc.contributor.authorرحیمی, ابراهیمfa_IR
dc.contributor.authorفغانی, مصطفیfa_IR
dc.contributor.authorسالمی, نسیمfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:42:11Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:42:11Z
dc.date.available1399-07-09T00:42:11Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:42:11Z
dc.date.issued2014-06-22en_US
dc.date.issued1393-04-01fa_IR
dc.date.submitted2016-11-04en_US
dc.date.submitted1395-08-14fa_IR
dc.identifier.citationسالمی, اردشیر, رحیمی, ابراهیم, فغانی, مصطفی, سالمی, نسیم. (1393). تعیین میزان آفلاتوکسین B1در خوراک جوجه گوشتی در مرغداریهای استان اصفهان. پژوهش های بالینی دامپزشکی, 5(2), 53-59.fa_IR
dc.identifier.issn2008-8159
dc.identifier.urihttp://jvcr.kiau.ac.ir/article_525921.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/183576
dc.description.abstractسموم قارچی موجود در خوراک دام به تولیدات دامی مورد مصرف انسان انتقال یافته و باعث عوارضی چون سرطان در انسان میشوند. به منظور جلوگیری از انتقال این سموم به انسان باید خوراکهای آلوده را از جیره دام حذف نمود.در این تحقیق به جهت پی بردن به میزان آلودگی خوراک طیور گوشتی به سم آفلاتوکسین تعداد  177نمونه خوراک به روش خوشهای و در هر خوشه بطور تصادفی در فصول مختلف جمع آوری و مورد آزمایش الایزا قرار داده شد.نتایج آزمایش نشان داد که  %98/9نمونهها آلوده میباشند و محدوده آلودگی در نمونههای مثبت بین  0/64تا  88/5 µg/kgو میانگین آنها  9/91 µg/kgبود.بیشترین میزان آلودگی در سطح بالاتر از  ( 10 µg/kgحد مجاز آفلاتوکسین در جیره مرغ گوشتی) به دان مخلوط ( )46/2 µg/kgوسویا ( )33/4 µg/kgتعلق دارد و  28/81درصد از مجموع نمونهها آلودگی بیشتر از حد استاندارد دارند.نمونههای تهیه شده در فصل تابستان به دلیل دمای بالای محیط ومساعد بودن هوا جهت رشد قارچها از آلودگی بیشتری برخوردار بودند و نسبت به نمونههای سایر فصول اختلاف معنی داری داشتند ( .)P<0.05ضمنا بین میانگین آلودگی نمونههای جمع آوری شده (ذرت گندم سویا جو دان مخلوط وپودر ماهی)اختلاف معنی داری ملاحظه نگردید (.)P>0.05fa_IR
dc.format.extent477
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد کرجfa_IR
dc.publisherIslamic Azad University Karaj Branchen_US
dc.relation.ispartofپژوهش های بالینی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofjournal of veterinary clinical researchen_US
dc.subjectآفلاتوکسینfa_IR
dc.subjectB1خوراک طیورfa_IR
dc.subjectسموم قارچیfa_IR
dc.subjectآفلاتوکسیوزfa_IR
dc.titleتعیین میزان آفلاتوکسین B1در خوراک جوجه گوشتی در مرغداریهای استان اصفهانfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.contributor.departmentگروه پاتوبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهر کرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه بهداشت مواد غذایی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهر کرد، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه علوم دامی، دانشکده کشاورزی، واحد شهر کرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهر کرد،ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentواحد یزد، دانشگاه آزاد اسلامی، یزد، ایرانfa_IR
dc.citation.volume5
dc.citation.issue2
dc.citation.spage53
dc.citation.epage59


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد