• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    ارزیابی میزان هیستامین در انواعی از پنیرهای سنتی

    (ندگان)پدیدآور
    مهدی زارعی1 ، امیرحسام جمنژاد2، *
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    177.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه و هدف: هیستامین یکی از انواع آمین‌های بیوژن است که وجود مقادیر زیاد آن در مواد غذایی مختلف می‌تواند باعث بروز مسمومیت هیستامینی در انسان گردد. این ترکیب در نتیجه دکربوکسیله شدن اسید آمینه هیستیدین بوسیله بعضی از باکتری‌ها ایجاد می‌گردد. انواعی از لاکتیک اسید باکتری‌ها توانایی تولید هیستامین را دارند بنابراین پنیرهای رسیده از جمله مواد غذایی دخیل در ایجاد این نوع مسمومیت می باشند. در تحقیق حاضر میزان هیستامین در تعدادی از نمونه‌های پنیرهای سنتی اندازه‌گیری گردید.. مواد و روش کار: جهت اندازه‌گیری میزان هیستامین، ابتدا عصاره نمونه‌های مورد نظر بوسیله متانول 75 درصد گرفته شد. این عصاره‌‌ها از کاغذ صافی عبور داده شد و محلول صاف شده از ستون کروماتوگرافی تعویض یون عبور داده شد. مایع جمع آوری شده از ستون به منظور ایجاد مشتق فلورسنت هیستامین با ترکیب اٌ-فتال‌دی‌آلدهید مخلوط گردید و در نهایت میزان نور فلورسنس ساطع شده در طول موج 350 نانومتر جهت برانگیختگی و طول موج 444 نانومتر برای ساطع شدن بوسیله دستگاه Synergy HT Multimode Microplate Reader اندازه‌گیری شد.  نتایج و بحث : نتایج این تحقیق نشان داد که میزان هیستامین در پنیرهای سنتی در محدوده صفر تا 5/31 میلی گرم بر کیلوگرم (میانگین 8/12 میلی گرم بر کیلوگرم) می باشد. اگرچه که حد استاندارد مشخصی در مورد میزان هیستامین در پنیر وجود ندارد ولی با توجه به حد استاندارد این ترکیب در کنسروهای ماهی تون (50 میلی گرم بر کیلو گرم) می توان گفت که مقدار این ترکیب در پنیر های سنتی در حد قابل قبول و بی خطری می باشد.
    کلید واژگان
    هیستامین
    پنیر

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2012-08-22
    1391-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_1190.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/183038

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب