• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • تحقیقات آزمایشگاهی دامپزشکی
    • دوره 4, شماره 1
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    دفاع آنتی اکسیدان خون وتنظیمات هماتولوژیک ماهیان قزل آلای متراکم و نا متراکم تغذیه شده با جیره های با سطوح متغییر آنتی اکسیدان ,ویتامین و HUFA

    (ندگان)پدیدآور
    وحید پارسائی1*،وحید دیانت پور2، سارا آهنی3
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    198.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    مقدمه و هدف: پارامترهای هماتولوژیک ,فعالیت چند آنزیم آنتی اکسیدان و ﭘﺮاکسیداسیون ﭼﺮﺑﯽ از RBC ارزیابی شدند والگوی ایزوآنزیم ﺳﻮﭘﺮاﻛﺴﻴﺪ دﻳﺴﻤﻮﺗﺎز (SOD ) بروش Non-Denaturing PAGE تعیین گردید. مواد و روش کار: قزل آلا ها در گروه های متراکم و غیرمتراکم با جیر های تجربی واجد دو سطح متفاوت ویتامین E (جیرهmg/kg 275.6 و25.6) ویتامین C (جیرهmg/kg 1000 و0) و HUFA (جیره:g/kg 30.5 و12.5 Highly Unsaturated Fatty Acids) مشتمل بر گروه های −E−HUFA, −E+HUFA, +E−HUFA, +E+HUFA, −C+E+HUFA تغذیه شدند. نتایج و بحث: در گروه های متراکم پاسخ هماتولوژیک به استرس تراکم با افزایش هموگلوبین و شمار RBC نمود پیدا کرد و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان مستقیما بواسطه میزان HUFA جیره متاثر گردید. گروه های نامتراکم تغذیه شده با جیره +HUFA در مقایسه با ماهیانی از همین گروه که با-HUFA تغذیه شده بودند فعالیت SOD بالاتری نشان دادند. در گروهای غیر متراکم تنها یک ایزوآنزیم CuZn-SOD تعیین گردید در حالیکه در گروه های متراکم تنوع بیشتری نشان داد و بالغ بر 5 ایزوآنزیم بدست آمد. فعالیتG6PDH در گروه ماهیان غیرمتراکم -E+HUFA در مقایسه با دیگر ماهیان افزایش نشان می دهد. پراکسیداسیون چربی در ماهیانی که جیره -E+HUFA دریافت کردند بسته به تراکم ماهی ها بطور مشهودی افزایش نشان داد. داده ها رابطه منفی بین پراکسیداسیون لیپید و هماتوکریت یا هموگلوبین که از ناپایدار شدن اریتروسیتی منتج می شود را تائید می نمایند. نامتعادل بودن محتوای ویتامین E وHUAF جیره میتواند افزایش استرس اکسیداتیو را بدنبال بیاورد و آشفتگی های هماتولوژیک ایجاد کند که سلامت ماهیان قزل آلا را در معرض خطر جدی قرار می دهد.
    کلید واژگان
    قزل آلا
    آنتی اکسیدان
    جیره
    هماتولوژی
    ویتامین

    شماره نشریه
    1
    تاریخ نشر
    2012-08-22
    1391-06-01
    ناشر
    دانشگاه سمنان

    شاپا
    2345-2889
    URI
    https://jvlr.semnan.ac.ir/article_958.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/182806

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب