دفاع آنتی اکسیدان خون وتنظیمات هماتولوژیک ماهیان قزل آلای متراکم و نا متراکم تغذیه شده با جیره های با سطوح متغییر آنتی اکسیدان ,ویتامین و HUFA
(ندگان)پدیدآور
وحید پارسائی1*،وحید دیانت پور2، سارا آهنی3نوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
مقدمه و هدف: پارامترهای
هماتولوژیک ,فعالیت چند آنزیم آنتی اکسیدان و ﭘﺮاکسیداسیون ﭼﺮﺑﯽ از RBC ارزیابی شدند
والگوی ایزوآنزیم ﺳﻮﭘﺮاﻛﺴﻴﺪ دﻳﺴﻤﻮﺗﺎز (SOD ) بروش Non-Denaturing
PAGE تعیین گردید. مواد و روش کار: قزل آلا ها در
گروه های متراکم و غیرمتراکم با جیر های تجربی واجد دو سطح متفاوت ویتامین E (جیرهmg/kg 275.6 و25.6)
ویتامین C (جیرهmg/kg 1000 و0) و HUFA (جیره:g/kg
30.5 و12.5 Highly Unsaturated Fatty Acids) مشتمل بر گروه های −E−HUFA, −E+HUFA,
+E−HUFA, +E+HUFA, −C+E+HUFA تغذیه شدند. نتایج و بحث: در گروه های متراکم پاسخ هماتولوژیک به استرس تراکم با
افزایش هموگلوبین و شمار RBC نمود پیدا کرد و فعالیت آنزیم های آنتی
اکسیدان مستقیما بواسطه میزان HUFA جیره متاثر گردید. گروه های نامتراکم تغذیه شده با جیره +HUFA در مقایسه با
ماهیانی از همین گروه که با-HUFA تغذیه شده بودند فعالیت SOD بالاتری نشان
دادند. در گروهای غیر متراکم تنها یک ایزوآنزیم CuZn-SOD تعیین گردید
در حالیکه در گروه های متراکم تنوع بیشتری نشان داد و بالغ بر 5 ایزوآنزیم بدست
آمد. فعالیتG6PDH در گروه ماهیان غیرمتراکم -E+HUFA در مقایسه با
دیگر ماهیان افزایش نشان می دهد. پراکسیداسیون چربی در ماهیانی که جیره -E+HUFA دریافت کردند
بسته به تراکم ماهی ها بطور مشهودی افزایش
نشان داد. داده ها رابطه منفی بین پراکسیداسیون لیپید و هماتوکریت یا
هموگلوبین که از ناپایدار شدن اریتروسیتی منتج می شود را تائید می نمایند. نامتعادل بودن محتوای ویتامین E وHUAF جیره میتواند
افزایش استرس اکسیداتیو را بدنبال بیاورد و آشفتگی های هماتولوژیک ایجاد کند که
سلامت ماهیان قزل آلا را در معرض خطر جدی قرار می دهد.
کلید واژگان
قزل آلاآنتی اکسیدان
جیره
هماتولوژی
ویتامین
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-08-221391-06-01




