اثر حذف مغز بر ویژگیهای خمیرسازی و کاغذ حاصل از باگاس
(ندگان)پدیدآور
رسولی, اسماعیلرشیداوی, جلیلرمضانی, امیدسرائیان, احمدرضانوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
این تحقیق به منظور بررسی اثر میزان مغززدائی بر شرایط خمیرسازی و ویژگیهای خمیر و کاغذ سودای باگاس در کارخانه کاغذ پارس صورت پذیرفت. از اینرو باگاس با سطوح مختلف مغززدایی(30، 20، 10، 5 و صفر درصد مغز) با شرایط پخت ثابت: دما 170 درجه سلسیوس، زمان پخت 15 دقیقه، قلیایی مصرفی 15درصد و 10:1 L:W= پخت گردید. تأثیر سطوح مختلف مغز بر قلیای فعال باقیمانده در لیکور سیاه، و ویژگیهای خمیر و کاغذ حاصله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با کاهش مغز در باگاس، قلیای فعال باقیمانده در لیکور سیاه افزایش یافته و ویژگیهای خمیر کاغذ حاصل مانند عدد کاپا، بازده بعد از الک، میزان ریزه چوب، درجه روانی اولیه و زمان آبگیری بهبود مییابد. همچنین خواص مقاومتی کاغذ مانند مقاومت در برابر پارگی و مقاومت در برابر ترکیدن افزایش چشم گیری یافته است. بعلاوه، مقایسه این نتایج با شرایط خمیر و کاغذسازی کارخانه نشان داد که کارائی واحد مغز زدائی کارخانه بسیار پائین بوده بطوریکه اثر آن بصورت حضور بیشتر مغز و متعاقب آن مصرف مواد بیشتر در واحد خمیر سازی خود را نشان داده و خمیر و کاغذ حاصله از کیفیت مطلوبی برخوردار نمی باشد.
کلید واژگان
باگاسپیت
پیت زدائی
قلیای فعال
خواص مقاومتی
علوم و فنآوری چوب و کاغذ
شماره نشریه
4تاریخ نشر
2016-02-201394-12-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
سازمان پدید آورنده
عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتیدانش آموخته دانشگاه شهید بهشتی
هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
شاپا
2322-20772322-2786




