| dc.contributor.author | رسولی, اسماعیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | رشیداوی, جلیل | fa_IR |
| dc.contributor.author | رمضانی, امید | fa_IR |
| dc.contributor.author | سرائیان, احمدرضا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T00:37:04Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T00:37:04Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T00:37:04Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T00:37:04Z | |
| dc.date.issued | 2016-02-20 | en_US |
| dc.date.issued | 1394-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2014-12-03 | en_US |
| dc.date.submitted | 1393-09-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | رسولی, اسماعیل, رشیداوی, جلیل, رمضانی, امید, سرائیان, احمدرضا. (1394). اثر حذف مغز بر ویژگیهای خمیرسازی و کاغذ حاصل از باگاس. پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل, 22(4), 167-186. | fa_IR |
| dc.identifier.issn | 2322-2077 | |
| dc.identifier.issn | 2322-2786 | |
| dc.identifier.uri | http://jwfst.gau.ac.ir/article_2817.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/181618 | |
| dc.description.abstract | این تحقیق به منظور بررسی اثر میزان مغززدائی بر شرایط خمیرسازی و ویژگیهای خمیر و کاغذ سودای باگاس در کارخانه کاغذ پارس صورت پذیرفت. از اینرو باگاس با سطوح مختلف مغززدایی(30، 20، 10، 5 و صفر درصد مغز) با شرایط پخت ثابت: دما 170 درجه سلسیوس، زمان پخت 15 دقیقه، قلیایی مصرفی 15درصد و 10:1 L:W= پخت گردید. تأثیر سطوح مختلف مغز بر قلیای فعال باقیمانده در لیکور سیاه، و ویژگیهای خمیر و کاغذ حاصله مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که با کاهش مغز در باگاس، قلیای فعال باقیمانده در لیکور سیاه افزایش یافته و ویژگیهای خمیر کاغذ حاصل مانند عدد کاپا، بازده بعد از الک، میزان ریزه چوب، درجه روانی اولیه و زمان آبگیری بهبود مییابد. همچنین خواص مقاومتی کاغذ مانند مقاومت در برابر پارگی و مقاومت در برابر ترکیدن افزایش چشم گیری یافته است. بعلاوه، مقایسه این نتایج با شرایط خمیر و کاغذسازی کارخانه نشان داد که کارائی واحد مغز زدائی کارخانه بسیار پائین بوده بطوریکه اثر آن بصورت حضور بیشتر مغز و متعاقب آن مصرف مواد بیشتر در واحد خمیر سازی خود را نشان داده و خمیر و کاغذ حاصله از کیفیت مطلوبی برخوردار نمی باشد. | fa_IR |
| dc.format.extent | 765 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.publisher | Gorgan University Of Agricultural Sciences | en_US |
| dc.relation.ispartof | پژوهشهای علوم و فناوری چوب و جنگل | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | Journal of Wood and Forest Science and Technology | en_US |
| dc.subject | باگاس | fa_IR |
| dc.subject | پیت | fa_IR |
| dc.subject | پیت زدائی | fa_IR |
| dc.subject | قلیای فعال | fa_IR |
| dc.subject | خواص مقاومتی | fa_IR |
| dc.subject | علوم و فنآوری چوب و کاغذ | fa_IR |
| dc.title | اثر حذف مغز بر ویژگیهای خمیرسازی و کاغذ حاصل از باگاس | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | عضو هیأت علمی دانشگاه شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | دانش آموخته دانشگاه شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی | fa_IR |
| dc.contributor.department | هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان | fa_IR |
| dc.citation.volume | 22 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 167 | |
| dc.citation.epage | 186 | |
| nlai.contributor.orcid | 0000-0002-9503-0848 | |