بررسی سرعتهای واکنش لیگنین زدایی در مرحله نهایی خمیرسازی کرافت از باگاس
(ندگان)پدیدآور
پدیدآور نامشخصنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
در این مطالعه، سرعتهای واکنش لیگنین زدایی مرحله نهایی خمیرسازی کرافت از باگاس مورد مطالعه قرار گرفته است. خمیرسازی کرافت تحت شرایط: قلیای فعال 11/14 درصد (برحسب هیدروکسید سدیم و بر اساس وزن خشک ماده اولیه)، سولفیدیته 11/25 درصد و نسبت لیکور به ماده اولیه 20 به 1 انجام شد. 3 دمای بیشینه پخت 85، 70 و 55 درجه سانتیگراد و زمان واکنش720-0 دقیقه (بسته به دمای بیشینه) انتخاب گردید. مقدار اولیه لیگنین کلاسون و لیگنین محلول در اسید باگاس بهترتیب برابر با 23/19 و 87/1 درصد تعیین شد. نتایج نشان داد که سرعت لیگنینزدایی با توجه به بازده لیگنین براساس وزن خشک ماده اولیه از یک واکنش مرتبه یک پیروی مینماید و میتوان لیگنینزدایی در باگاس را حداقل به سه فاز تقسیم نمود. میزان ثابت سرعت مرحله آخر لیگنینزدایی با تغییر دمای بیشینه پخت، تغییر میکرد. ثابت سرعت برای سه دمای بیشینه پخت 85، 70 و 55  درجه سانتیگراد بهترتیب min-1 103×6/1، min-1103×5/1 و1 min-103 ×4/1 تعیین گردید. انرژی فعالسازی لیگنینزدایی برای فاز نهایی در حدود 27/4 کیلوژول بر مول محاسبه شد. مقدار لیگنین خمیر در نقاط تلاقی فازهای دوم و سوم در سه دمای پخت 85، 70 و 55 درجه سانتیگراد بهترتیب برابر با 66/4، 21/5 و 17/6 درصد بهدست آمد. بنابراین درصد لیگنین موجود در خمیر در نقاط تلاقی تابع درجه حرارت خمیرسازی است و با افزیش دمای پخت، کاهش مییابد.
کلید واژگان
ثابت سرعتانرژی فعال¬سازی
لیگنین¬زدایی
کرافت
باگاس
شماره نشریه
3تاریخ نشر
2012-01-211390-11-01
ناشر
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانGorgan University Of Agricultural Sciences
شاپا
2322-20772322-2786




