نمایش مختصر رکورد

dc.date.accessioned1399-07-09T00:36:18Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:36:18Z
dc.date.available1399-07-09T00:36:18Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:36:18Z
dc.date.issued2012-01-21en_US
dc.date.issued1390-11-01fa_IR
dc.date.submitted2008-09-14en_US
dc.date.submitted1387-06-24fa_IR
dc.identifier.citation(1390). بررسی سرعت‌های واکنش لیگنین زدایی در مرحله نهایی خمیرسازی کرافت از باگاس. پژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگل, 18(3), 1-14.fa_IR
dc.identifier.issn2322-2077
dc.identifier.issn2322-2786
dc.identifier.urihttp://jwfst.gau.ac.ir/article_6.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/181325
dc.description.abstractدر این مطالعه، سرعت­های واکنش لیگنین زدایی مرحله نهایی خمیرسازی کرافت از باگاس مورد مطالعه قرار گرفته است. خمیرسازی کرافت تحت شرایط: قلیای فعال 11/14 درصد (برحسب هیدروکسید سدیم و بر اساس وزن خشک ماده اولیه)، سولفیدیته 11/25 درصد و نسبت لیکور به ماده اولیه 20 به 1 انجام شد. 3 دمای بیشینه پخت 85، 70 و 55 درجه سانتی‌گراد و زمان واکنش<br />720-0 دقیقه (بسته به دمای بیشینه) انتخاب گردید. مقدار اولیه لیگنین کلاسون و لیگنین محلول در اسید باگاس به‌ترتیب برابر با 23/19 و 87/1 درصد تعیین شد. نتایج نشان داد که سرعت لیگنین­زدایی با توجه به بازده لیگنین براساس وزن خشک ماده اولیه از یک واکنش مرتبه یک پیروی می‌نماید و می‌توان لیگنین­زدایی در باگاس را حداقل به سه فاز تقسیم نمود. میزان ثابت سرعت مرحله آخر لیگنین­زدایی با تغییر دمای بیشینه پخت، تغییر می‌کرد. ثابت سرعت برای سه دمای بیشینه پخت 85، 70 و 55 درجه سانتی‌گراد به‌ترتیب min<sup>-1</sup> 10<sup>3</sup>×6/1، min<sup>-1</sup>10<sup>3</sup>×5/1 و<sup>1</sup> min<sup>-</sup>10<sup>3</sup> ×4/1 تعیین گردید. انرژی فعال­سازی لیگنین­زدایی برای فاز نهایی در حدود 27/4 کیلوژول بر مول محاسبه شد. مقدار لیگنین خمیر در نقاط تلاقی فازهای دوم و سوم در سه دمای پخت 85، 70 و 55 درجه سانتی‌گراد به‌ترتیب برابر با 66/4، 21/5 و 17/6 درصد به­دست آمد. بنابراین درصد لیگنین موجود در خمیر در نقاط تلاقی تابع درجه حرارت خمیرسازی است و با افزیش دمای پخت، کاهش می‌یابد.fa_IR
dc.format.extent484
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگانfa_IR
dc.publisherGorgan University Of Agricultural Sciencesen_US
dc.relation.ispartofپژوهش‌های علوم و فناوری چوب و جنگلfa_IR
dc.relation.ispartofJournal of Wood and Forest Science and Technologyen_US
dc.subjectثابت سرعتfa_IR
dc.subjectانرژی فعال¬سازیfa_IR
dc.subjectلیگنین¬زداییfa_IR
dc.subjectکرافتfa_IR
dc.subjectباگاسfa_IR
dc.titleبررسی سرعت‌های واکنش لیگنین زدایی در مرحله نهایی خمیرسازی کرافت از باگاسfa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.citation.volume18
dc.citation.issue3
dc.citation.spage1
dc.citation.epage14


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد