نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorنصیری, غلامرضاfa_IR
dc.contributor.authorلادن مقدم, علیرضاfa_IR
dc.contributor.authorاوراقی اردبیلی, زهراfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:31:09Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:31:09Z
dc.date.available1399-07-09T00:31:09Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:31:09Z
dc.date.issued2017-02-19en_US
dc.date.issued1395-12-01fa_IR
dc.date.submitted2016-06-01en_US
dc.date.submitted1395-03-12fa_IR
dc.identifier.citationنصیری, غلامرضا, لادن مقدم, علیرضا, اوراقی اردبیلی, زهرا. (1395). اثر به‌کارگیری نیترات کلسیم بر کیفیت میوه خیار (Cucumis sativus). پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 13(4), 317-326.fa_IR
dc.identifier.urihttp://kavir.iauvaramin.ac.ir/article_541047.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/179319
dc.description.abstractاز آنجایی که حرکت کلسیم در گیاه بسیار کند است و فقط توسط آوند­های چوبی انتقال می­یابد، بنا­بر­این میوه­ها با کمبود کلسیم مواجه می­شوند و این امر باعث ظهور عوارض فیزیولوژیکی ناشی از کمبود کلسیم در میوه در طول فصل رشد می­گردد. در این تحقیق، اثر به­کارگیری نیترات کلسیم بر ویژگی­های کیفی میوه خیار ( <em>Cucumis</em> <em>sativus </em>L) به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار و سه تکرار بررسی شد. نیترات کلسیم در چهار سطح صفر، نیم درصد، یک درصد و دو درصد در دو مرحله قبل از گلدهی و بعد از گلدهی روی بوته­ها اسپری شد. نتایج نشان داد اثر متقابل سطوح نیترات کلسیم و زمان نیز بر میزان مواد جامد محلول در سطح یک درصد معنی­دار بود. بیش­ترین میزان مواد جامد محلول در تیمار صفر (عدم مصرف نیترات کلسیم) و در روز دهم و به­مقدار 76/3 و کم­ترین میزان آن مربوط به تیمار دو درصد و روز اول و به­مقدار 12/2، بیش­ترین میزان سفتی مربوط به تیمار شاهد و در روز اول و به­مقدار 74/4 و کم­ترین میزان سفتی برای روز دهم در تیمار یک درصد و به­مقدار 21/4، بیش­ترین میزان TTA در روز اول وبرای تیمار نیم درصد به­میزان 52/0 بود. کم­ترین میزان TTA نیز برای تیمار دو درصد کلسیم نیترات و در روز دهم به­مقدار 336/ ، بیش­ترین میزان ویتامین ث در روز اول و کلسیم نیترات یک درصد به­مقدار86 /0 و کم­ترین میزان مربوط به کلسیم نیترات نیم درصد در روز دهم 61/0 بیش­ترین مقدار کلروفیل برای تیمار نیم درصد و روز اول به­مقدار023/0 و کم­ترین مقدار برای شاهد و روز دهم 011/0، بیش­ترین فعالیت آنزیم را در روز اول و تیمار یک درصد به­مقدار 49/12 داشت و کم­ترین فعالیت آنزیم در روز پنجم برای نیترات صفر درصد به­مقدار 76/4 و بیش­ترین مقدار برای نیترات کلسیم نیم درصـد و روز دهم به مقدار 34/40 و کم­ترین مقدار برای روز اول و نیترات کلسیم یک درصد با متوسط 66/9 بود. بنا­بر­این نتایج این تحقیق دلالت بر نقش مثبت به­کارگیری کلسیم بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوه­ها داردfa_IR
dc.format.extent358
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامینfa_IR
dc.relation.ispartofپژوهش های زراعی در حاشیه کویرfa_IR
dc.subjectآسکورباتfa_IR
dc.subjectپراکسیدازfa_IR
dc.subjectنیترات کلسیمfa_IR
dc.subjectفنیل آلانین امونیا لیازfa_IR
dc.subjectخیارfa_IR
dc.subjectکیفیت میوهfa_IR
dc.titleاثر به‌کارگیری نیترات کلسیم بر کیفیت میوه خیار (Cucumis sativus)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایرانfa_IR
dc.citation.volume13
dc.citation.issue4
dc.citation.spage317
dc.citation.epage326


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد