| dc.contributor.author | نصیری, غلامرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | لادن مقدم, علیرضا | fa_IR |
| dc.contributor.author | اوراقی اردبیلی, زهرا | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 1399-07-09T00:31:09Z | fa_IR |
| dc.date.accessioned | 2020-09-30T00:31:09Z | |
| dc.date.available | 1399-07-09T00:31:09Z | fa_IR |
| dc.date.available | 2020-09-30T00:31:09Z | |
| dc.date.issued | 2017-02-19 | en_US |
| dc.date.issued | 1395-12-01 | fa_IR |
| dc.date.submitted | 2016-06-01 | en_US |
| dc.date.submitted | 1395-03-12 | fa_IR |
| dc.identifier.citation | نصیری, غلامرضا, لادن مقدم, علیرضا, اوراقی اردبیلی, زهرا. (1395). اثر بهکارگیری نیترات کلسیم بر کیفیت میوه خیار (Cucumis sativus). پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 13(4), 317-326. | fa_IR |
| dc.identifier.uri | http://kavir.iauvaramin.ac.ir/article_541047.html | |
| dc.identifier.uri | https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/179319 | |
| dc.description.abstract | از آنجایی که حرکت کلسیم در گیاه بسیار کند است و فقط توسط آوندهای چوبی انتقال مییابد، بنابراین میوهها با کمبود کلسیم مواجه میشوند و این امر باعث ظهور عوارض فیزیولوژیکی ناشی از کمبود کلسیم در میوه در طول فصل رشد میگردد. در این تحقیق، اثر بهکارگیری نیترات کلسیم بر ویژگیهای کیفی میوه خیار ( <em>Cucumis</em> <em>sativus </em>L) بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار و سه تکرار بررسی شد. نیترات کلسیم در چهار سطح صفر، نیم درصد، یک درصد و دو درصد در دو مرحله قبل از گلدهی و بعد از گلدهی روی بوتهها اسپری شد. نتایج نشان داد اثر متقابل سطوح نیترات کلسیم و زمان نیز بر میزان مواد جامد محلول در سطح یک درصد معنیدار بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول در تیمار صفر (عدم مصرف نیترات کلسیم) و در روز دهم و بهمقدار 76/3 و کمترین میزان آن مربوط به تیمار دو درصد و روز اول و بهمقدار 12/2، بیشترین میزان سفتی مربوط به تیمار شاهد و در روز اول و بهمقدار 74/4 و کمترین میزان سفتی برای روز دهم در تیمار یک درصد و بهمقدار 21/4، بیشترین میزان TTA در روز اول وبرای تیمار نیم درصد بهمیزان 52/0 بود. کمترین میزان TTA نیز برای تیمار دو درصد کلسیم نیترات و در روز دهم بهمقدار 336/ ، بیشترین میزان ویتامین ث در روز اول و کلسیم نیترات یک درصد بهمقدار86 /0 و کمترین میزان مربوط به کلسیم نیترات نیم درصد در روز دهم 61/0 بیشترین مقدار کلروفیل برای تیمار نیم درصد و روز اول بهمقدار023/0 و کمترین مقدار برای شاهد و روز دهم 011/0، بیشترین فعالیت آنزیم را در روز اول و تیمار یک درصد بهمقدار 49/12 داشت و کمترین فعالیت آنزیم در روز پنجم برای نیترات صفر درصد بهمقدار 76/4 و بیشترین مقدار برای نیترات کلسیم نیم درصـد و روز دهم به مقدار 34/40 و کمترین مقدار برای روز اول و نیترات کلسیم یک درصد با متوسط 66/9 بود. بنابراین نتایج این تحقیق دلالت بر نقش مثبت بهکارگیری کلسیم بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوهها دارد | fa_IR |
| dc.format.extent | 358 | |
| dc.format.mimetype | application/pdf | |
| dc.language | فارسی | |
| dc.language.iso | fa_IR | |
| dc.publisher | دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین | fa_IR |
| dc.relation.ispartof | پژوهش های زراعی در حاشیه کویر | fa_IR |
| dc.subject | آسکوربات | fa_IR |
| dc.subject | پراکسیداز | fa_IR |
| dc.subject | نیترات کلسیم | fa_IR |
| dc.subject | فنیل آلانین امونیا لیاز | fa_IR |
| dc.subject | خیار | fa_IR |
| dc.subject | کیفیت میوه | fa_IR |
| dc.title | اثر بهکارگیری نیترات کلسیم بر کیفیت میوه خیار (Cucumis sativus) | fa_IR |
| dc.type | Text | en_US |
| dc.type | مقاله پژوهشی | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران | fa_IR |
| dc.contributor.department | گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران | fa_IR |
| dc.citation.volume | 13 | |
| dc.citation.issue | 4 | |
| dc.citation.spage | 317 | |
| dc.citation.epage | 326 | |