• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 13, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 13, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    اثر به‌کارگیری نیترات کلسیم بر کیفیت میوه خیار (Cucumis sativus)

    (ندگان)پدیدآور
    نصیری, غلامرضالادن مقدم, علیرضااوراقی اردبیلی, زهرا
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    358.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    از آنجایی که حرکت کلسیم در گیاه بسیار کند است و فقط توسط آوند­های چوبی انتقال می­یابد، بنا­بر­این میوه­ها با کمبود کلسیم مواجه می­شوند و این امر باعث ظهور عوارض فیزیولوژیکی ناشی از کمبود کلسیم در میوه در طول فصل رشد می­گردد. در این تحقیق، اثر به­کارگیری نیترات کلسیم بر ویژگی­های کیفی میوه خیار ( Cucumis sativus L) به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در چهار تیمار و سه تکرار بررسی شد. نیترات کلسیم در چهار سطح صفر، نیم درصد، یک درصد و دو درصد در دو مرحله قبل از گلدهی و بعد از گلدهی روی بوته­ها اسپری شد. نتایج نشان داد اثر متقابل سطوح نیترات کلسیم و زمان نیز بر میزان مواد جامد محلول در سطح یک درصد معنی­دار بود. بیش­ترین میزان مواد جامد محلول در تیمار صفر (عدم مصرف نیترات کلسیم) و در روز دهم و به­مقدار 76/3 و کم­ترین میزان آن مربوط به تیمار دو درصد و روز اول و به­مقدار 12/2، بیش­ترین میزان سفتی مربوط به تیمار شاهد و در روز اول و به­مقدار 74/4 و کم­ترین میزان سفتی برای روز دهم در تیمار یک درصد و به­مقدار 21/4، بیش­ترین میزان TTA در روز اول وبرای تیمار نیم درصد به­میزان 52/0 بود. کم­ترین میزان TTA نیز برای تیمار دو درصد کلسیم نیترات و در روز دهم به­مقدار 336/ ، بیش­ترین میزان ویتامین ث در روز اول و کلسیم نیترات یک درصد به­مقدار86 /0 و کم­ترین میزان مربوط به کلسیم نیترات نیم درصد در روز دهم 61/0 بیش­ترین مقدار کلروفیل برای تیمار نیم درصد و روز اول به­مقدار023/0 و کم­ترین مقدار برای شاهد و روز دهم 011/0، بیش­ترین فعالیت آنزیم را در روز اول و تیمار یک درصد به­مقدار 49/12 داشت و کم­ترین فعالیت آنزیم در روز پنجم برای نیترات صفر درصد به­مقدار 76/4 و بیش­ترین مقدار برای نیترات کلسیم نیم درصـد و روز دهم به مقدار 34/40 و کم­ترین مقدار برای روز اول و نیترات کلسیم یک درصد با متوسط 66/9 بود. بنا­بر­این نتایج این تحقیق دلالت بر نقش مثبت به­کارگیری کلسیم بر کیفیت و عمر پس از برداشت میوه­ها دارد
    کلید واژگان
    آسکوربات
    پراکسیداز
    نیترات کلسیم
    فنیل آلانین امونیا لیاز
    خیار
    کیفیت میوه

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین
    سازمان پدید آورنده
    گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات تهران، تهران، ایران
    گروه باغبانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران
    گروه زیست شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد گرمسار، گرمسار، ایران

    URI
    http://kavir.iauvaramin.ac.ir/article_541047.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/179319

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب