• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 13, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 13, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر کود‌های بیولوژیک و شیمیایی و مصرف اسید سالیسیلیک بر روی خصوصیات مورفولوژیکی و عملکرد ذرت

    (ندگان)پدیدآور
    طاهری اشترینانی, فدرافتحی, امین
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    186.1کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    امروزه، با مطرح شدن کشاورزی پایدار و کاهش مصرف کود­های شیمیایی، استفاده از کود­های زیستی مثل قارچ­های میکوریزا در بسیاری از مناطق دنیا گسترش یافته است. از طرفی سالیسیلیک اسید می­تواند نقش مهمی در افزایش تولید و کاهش مصرف کود­های شیمیایی داشته باشد. به­منظور بررسی اثر کود­های بیولوژیک و شیمیایی به همراه مصرف سالیسیلیک اسید بر روی خصوصیات زراعی ذرت آزمایشی به­صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی بروجرد در سال 1391 انجام شد. عوامل آزمایش شامل سه سطح کود فسفر (صفر، 100 و 150 کیلو­گرم در هکتار)، دو سطح کود بیولوژیک (قارچ میکوریزا) (تلقیح بذر و عدم تلقیح بذر) و دو سطح سالیسیلیک اسید (5/0 و یک میلی­مولار) بود. نتایج نشان داد که کود فسفر و میکوریزا تأثیر معنی­داری بر ارتفاع بوته، قطر ساقه، طول بلال، قطر بلال، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک داشتند، با مصرف 150 کیلوگرم فسفر در هکتار عملکرد دانه به­مقدار 9006 کیلوگرم به­دست آمد که 48درصد بیش­تر از تیمار عدم مصرف بود. در حالت تلقیح بذور با میکوریزا به­مقدار 8412 کیلو­گرم در هکتار به­دست آمد که 24درصد بیش­تر از تیمار عدم تلقیح بذور بود. سالیسیلیک اسید تأثیر معنی­داری بر ارتفاع بوته، قطر ساقه، طول بلال، قطر بلال، عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک و شاخص برداشت داشت. با مصرف یک میلی­مولار سالیسیلیک اسید، عملکرد دانه به­مقدار 8316 کیلوگرم در هکتار به­دست آمد که 24درصد بیش­تر از تیمار عدم مصرف بود. اثر متقابل فسفر و میکوریزا بر عملکرد دانه و عملکرد بیولوژیک معنی­دار بود. اثر متقابل سالیسیلیک اسید و فسفر و اثر سه گانه تیمار­های آزمایش نیز تنها بر عملکرد دانه معنی­دار بود.
    کلید واژگان
    سالیسیلیک اسید
    ذرت
    کود بیولوژیک
    میکوریزا

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2017-02-19
    1395-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین
    سازمان پدید آورنده
    باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد بروجرد، دانشگاه آزاد اسلامی، بروجرد، ایران
    باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد آیت‌الله آملی، دانشگاه آزاد اسلامی،آمل، ایران

    URI
    http://kavir.iauvaramin.ac.ir/article_541044.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/179316

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب