• ثبت نام
    • ورود به سامانه
    مشاهده مورد 
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 12, شماره 4
    • مشاهده مورد
    •   صفحهٔ اصلی
    • نشریات فارسی
    • پژوهش های زراعی در حاشیه کویر
    • دوره 12, شماره 4
    • مشاهده مورد
    JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

    تاثیر آماده‌سازی بذر با مواد محرک و خیساندن با آب بر رفتار جوانه‌زنی چغندر‌قند (Beta vulgaris L.)

    (ندگان)پدیدآور
    آبسالان, علی‌اصغرقنبری, علیراستگو, مهدینوروز‌زاده, شهرام
    Thumbnail
    دریافت مدرک مشاهده
    FullText
    اندازه فایل: 
    279.5کیلوبایت
    نوع فايل (MIME): 
    PDF
    نوع مدرک
    Text
    مقاله پژوهشی
    زبان مدرک
    فارسی
    نمایش کامل رکورد
    چکیده
    به­منظور بررسی رفتار جوانه­زنی چغندر­قند تحت تاثیر تیمار­های پرایمینگ، دو آزمایش جداگانه به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در آزمایشگاه انجام شد. آزمایش اول به­بررسی اثر زمان (سه، شش، 12، 24 و 48 ساعت) و غلظت‌ (25، 50، 100، 200 و 400 درصد) و دو نوع ماده محرک (سید­استارت و اسید­هیومیک) پرداخت. آزمایش دوم شامل بررسی زمان­های مختلف پرایمینگ بذر (سه، شش، 12، 24 و 48 ساعت) و دو روش خسیاندن در آب (آب جاری و خیساندن در پتری دیش) بود. نتایج نشان داد که هر دو آزمایش تأثیر معنی­داری بر بهبود جوانه­‌زنی چغندر­قند داشتند. کم­ترین زمان (سه ساعت) و کم­ترین غلظت (25 درصد) سید­استارت و اسید هیومیک به­ترتیب با 59 و 54 درصد، باعث بهبود جوانه­زنی شدند. روش خسیاندن در آب جاری به­مدت 48 ساعت با 58 درصد جوانه­زنی، تأثیر بهتری نسبت به تیمار خسیاندن در پتری دیش (45درصد) بر جوانه­زنی داشت. به­طور­کلی تیمار­های آب جاری، خیساندن در پتری دیش، سید­استارت و اسید­هیومیک به­ترتیب جوانه­زنی را 76، 36، 79 و 64 درصد نسبت به شاهد افزایش دادند. تیمار­ها مشابه روند درصـد جـوانه­زنی، بر سرعت جوانه­زنی تاثیـر گذاشتنـد. می­توان تاثیر مواد محرک را به­وجود مواد­غذایی و تاثیر آب­شویی با آب جاری را به­خاطر شستشوی مواد بازدارنده موجـود در پوستـه بذر عـنوان کـرد. بر­اساس این نتایج، تیمار سید­استارت (با غلظت 25 درصد به­مدت سه ساعت) و آب­شویی با آب جاری (به­مدت 48 ساعت)، بهترین تیمار­ها در بهبود جوانه­زنی چغندرقند بودند.
    کلید واژگان
    آب‌شویی با آب جاری
    اسید‌هیومیک
    محلول سید‌استارت
    زمان پرایمینگ
    غلظت پرایمینگ

    شماره نشریه
    4
    تاریخ نشر
    2016-02-20
    1394-12-01
    ناشر
    دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامین
    سازمان پدید آورنده
    گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. مشهد– ایران
    گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. مشهد– ایران
    گروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. مشهد– ایران.
    مرکز تحقیات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی. مشهد– ایران

    URI
    http://kavir.iauvaramin.ac.ir/article_541110.html
    https://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/179306

    مرور

    همه جای سامانهپایگاه‌ها و مجموعه‌ها بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌هااین مجموعه بر اساس تاریخ انتشارپدیدآورانعناوینموضوع‌‌ها

    حساب من

    ورود به سامانهثبت نام

    آمار

    مشاهده آمار استفاده

    تازه ترین ها

    تازه ترین مدارک
    © کليه حقوق اين سامانه برای سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران محفوظ است
    تماس با ما | ارسال بازخورد
    قدرت یافته توسطسیناوب