نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorآبسالان, علی‌اصغرfa_IR
dc.contributor.authorقنبری, علیfa_IR
dc.contributor.authorراستگو, مهدیfa_IR
dc.contributor.authorنوروز‌زاده, شهرامfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-09T00:31:07Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-30T00:31:07Z
dc.date.available1399-07-09T00:31:07Zfa_IR
dc.date.available2020-09-30T00:31:07Z
dc.date.issued2016-02-20en_US
dc.date.issued1394-12-01fa_IR
dc.date.submitted2015-05-02en_US
dc.date.submitted1394-02-12fa_IR
dc.identifier.citationآبسالان, علی‌اصغر, قنبری, علی, راستگو, مهدی, نوروز‌زاده, شهرام. (1394). تاثیر آماده‌سازی بذر با مواد محرک و خیساندن با آب بر رفتار جوانه‌زنی چغندر‌قند (Beta vulgaris L.). پژوهش های زراعی در حاشیه کویر, 12(4), 243-254.fa_IR
dc.identifier.urihttp://kavir.iauvaramin.ac.ir/article_541110.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/179306
dc.description.abstractبه­منظور بررسی رفتار جوانه­زنی چغندر­قند تحت تاثیر تیمار­های پرایمینگ، دو آزمایش جداگانه به­صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در آزمایشگاه انجام شد. آزمایش اول به­بررسی اثر زمان (سه، شش، 12، 24 و 48 ساعت) و غلظت‌ (25، 50، 100، 200 و 400 درصد) و دو نوع ماده محرک (سید­استارت و اسید­هیومیک) پرداخت. آزمایش دوم شامل بررسی زمان­های مختلف پرایمینگ بذر (سه، شش، 12، 24 و 48 ساعت) و دو روش خسیاندن در آب (آب جاری و خیساندن در پتری دیش) بود. نتایج نشان داد که هر دو آزمایش تأثیر معنی­داری بر بهبود جوانه­‌زنی چغندر­قند داشتند. کم­ترین زمان (سه ساعت) و کم­ترین غلظت (25 درصد) سید­استارت و اسید هیومیک به­ترتیب با 59 و 54 درصد، باعث بهبود جوانه­زنی شدند. روش خسیاندن در آب جاری به­مدت 48 ساعت با 58 درصد جوانه­زنی، تأثیر بهتری نسبت به تیمار خسیاندن در پتری دیش (45درصد) بر جوانه­زنی داشت. به­طور­کلی تیمار­های آب جاری، خیساندن در پتری دیش، سید­استارت و اسید­هیومیک به­ترتیب جوانه­زنی را 76، 36، 79 و 64 درصد نسبت به شاهد افزایش دادند. تیمار­ها مشابه روند درصـد جـوانه­زنی، بر سرعت جوانه­زنی تاثیـر گذاشتنـد. می­توان تاثیر مواد محرک را به­وجود مواد­غذایی و تاثیر آب­شویی با آب جاری را به­خاطر شستشوی مواد بازدارنده موجـود در پوستـه بذر عـنوان کـرد. بر­اساس این نتایج، تیمار سید­استارت (با غلظت 25 درصد به­مدت سه ساعت) و آب­شویی با آب جاری (به­مدت 48 ساعت)، بهترین تیمار­ها در بهبود جوانه­زنی چغندرقند بودند.fa_IR
dc.format.extent279
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامینfa_IR
dc.relation.ispartofپژوهش های زراعی در حاشیه کویرfa_IR
dc.subjectآب‌شویی با آب جاریfa_IR
dc.subjectاسید‌هیومیکfa_IR
dc.subjectمحلول سید‌استارتfa_IR
dc.subjectزمان پرایمینگfa_IR
dc.subjectغلظت پرایمینگfa_IR
dc.titleتاثیر آماده‌سازی بذر با مواد محرک و خیساندن با آب بر رفتار جوانه‌زنی چغندر‌قند (Beta vulgaris L.)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. مشهد– ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. مشهد– ایرانfa_IR
dc.contributor.departmentگروه زراعت، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد. مشهد– ایران.fa_IR
dc.contributor.departmentمرکز تحقیات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی. مشهد– ایرانfa_IR
dc.citation.volume12
dc.citation.issue4
dc.citation.spage243
dc.citation.epage254


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد