تأثیر عصاره هیدروالکلی گیاهان دارویی آویشن باغی، نعناع فلفلی و ترکیب آنها بر عملکرد (صفات کمی)تخممرغ در مرغهای تخمگذار سویه لوهمن لایت
(ندگان)پدیدآور
کشاورز معتمدی, فرامرزطاهرخانی, رضاتنها قزلی, تیمورنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
بهمنظور بررسـی تأثیـر عصـاره گیـاهـان دارویـی آویـشن باغـی و نـعنـاع فلفلـی و ترکیـب آنهـا بر صفـات کمی (عملکردی) تخممرغ، آزمایشی بر 80 قطعـه مرغ تخـمگـذار مسن سـویه لوهمن لایت )ال اس ال) (lohmann-selected-leghorn) از سن 60 تا 68 هفتگی بهصورت طرح کاملا" تصادفی با چهار تیمار و پنج تکرار انجام شد. تیمارها شامل تیمار کنترل، عصاره گیاهی نعناع فلفلی ( 5/0 درصد)، عصاره گیاهی آویشن باغی ( 5/0 درصد) و عصاره نعناع فلفلی (25/0 درصد) + عصاره آویشن باغی (25/0 درصد) بود. کلیه عصاره گیاهان دارویی با غلظت مورد نظر همراه آب آشامیدنی استفاده شد. نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از ترکیب توأم عصارههای گیاهی آویشن باغی و نعناع فلفلی بهطور معنیداری نسبت به تیمار شاهد، موجب افزایش وزن تخممرغ و در نهایت افزایش درصد تولید، تولید تودهای، خوراک مصرفی و کاهش ضریب تبدیل غذایی شد. مصرف عصاره گیاهان دارویی بهتنهایی از نظر آماری تفاوت معنیداری با تیمار کنترل در صفات وزن تخممرغ، درصد تولید، تولید تودهای، خوراک مصرفی و کاهش ضریب تبدیل غذایی نشان نداد (0.01>P). حداکثر وزن تخممرغ به میزان 35/64 گرم، بالاترین درصد تولید به میزان 22/84 درصد، بیشترین تولید تودهای به میزان 11/54 گرم، کمترین خوراک مصرفی به میزان 80/121 گرم و کمترین ضریب تبدیل به میزان 90/1 در تیمار مخلوط آویشن باغی و نعناع فلفلی بهدست آمد. بنابراین نتیجهگیری میشود که استفـاده از 25/0 درصد آویشـن باغی بههمراه 25/0 درصد نعناع فلفلی در آب آشامیدنی مرغهای تخمگذار سویه لوهمن لایت دارای اثرهای مثبتی بر صفات کمی (عملکردی) در مقایسه با سایر گروههای آزمایشی است.
کلید واژگان
مرغ تخمگذارتخممرغ
آویشن باغی
نعناع فلفلی
عملکرد
وزن تخممرغ
شماره نشریه
2تاریخ نشر
2017-08-231396-06-01
ناشر
دانشگاه آزاد اسلامی واحد ورامینسازمان پدید آورنده
گروه تغذیه دام، دانشگاه پیام نور واحد پردیس.تهران- ایرانگروه تغذیه دام، دانشگاه پیام نور واحد پردیس.تهران- ایران
گروه تغذیه دام، دانشگاه پیام نور واحد پردیس.تهران- ایران




