بررسی فعالیت ضد میکروبی و ضد قارچی عصارههای مختلف گیاهان دارویی علف مار (Capparis spinosa)، علف مورچه (cretica Cressa) و اشورک (Rhazya stricta)
(ندگان)پدیدآور
سعیدی, سعیدهفاضلی نسب, بهمننوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
هدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی و ضد قارچی عصارههای مختلف گیاهان دارویی علف مار (Capparis spinosa)، علف مورچه (Cretica Cressa) و اشورک (Rhazya stricta) است. گیاه دارویی اشورک، علف مار و علف مورچه از استان سیستان و بلوچستان شهرستان سراوان جمعآوری گردید. عصارهگیری با حلالهای مختلف با دستگاه روتاری انجام شد. باکتریهای استاندارد از کلکسیون قارچ و باکتری ایران خریداری شد. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی با روش میکرودایلوشن تعیین شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کمترین غلظت مهارکنندگی عصاره آبی برابر با 5/2 میلیگرم بر میلیلیتر بوده که باکتریهای اشریشیاکلی، باسیلوس سرئوس و شیگلا دیسنتری مهار شدهاند. ضمنا کمترین غلظت مهارکنندگی مربوط به عصاره متانولی علف مورچه و برابر با 62/0 میلیگرم بر میلیلیتر بوده که باکتری باسیلوس سرئوس در این غلظت از بین رفته است. کمترین غلظت مهارکنندگی عصارههای علف مار مربوط به عصاره اتانولی و برابر با 62/0 میلیگرم بر میلیلیتر بوده که باکتری اشریشیاکلی و باسیلوس سرئوس مهار شده و در همین غلظت عصاره هیدروالکلی و متانولی مهارکننده باکتریهای شیگلا دیسنتری و سودوموناس آئروژینوزا بودهاند. نتایج این مطالعه بیانگر اثرات ضد میکروبی خوب عصاره گیاه دارویی علف مورچه و علف مار بر روی باکتریهای بیماریزا است.
کلید واژگان
اشورکعلف مار
علف مورچه
حلالهای مختلف
باکتری بیماریزا
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2019-08-231398-06-01
ناشر
دانشگاه زابلUniversity of Zabol
سازمان پدید آورنده
کارشناس ارشد میکروبیولوژی، پژوهشکده زیست فناوری، دانشگاه زابلگروه پژوهشی زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابل
شاپا
2645-44912676-5004




