نمایش مختصر رکورد

dc.contributor.authorسعیدی, سعیدهfa_IR
dc.contributor.authorفاضلی نسب, بهمنfa_IR
dc.date.accessioned1399-07-08T23:38:49Zfa_IR
dc.date.accessioned2020-09-29T23:38:49Z
dc.date.available1399-07-08T23:38:49Zfa_IR
dc.date.available2020-09-29T23:38:49Z
dc.date.issued2019-08-23en_US
dc.date.issued1398-06-01fa_IR
dc.date.submitted2019-04-26en_US
dc.date.submitted1398-02-06fa_IR
dc.identifier.citationسعیدی, سعیده, فاضلی نسب, بهمن. (1398). بررسی فعالیت ضد میکروبی و ضد قارچی عصاره‌های مختلف گیاهان دارویی علف مار (Capparis spinosa)، علف مورچه (cretica Cressa) و اشورک (Rhazya stricta). تازه ها در میکروب شناسی دامپزشکی, 2(1), 57-66. doi: 10.35066/J040.2019.454fa_IR
dc.identifier.issn2645-4491
dc.identifier.issn2676-5004
dc.identifier.urihttps://dx.doi.org/10.35066/J040.2019.454
dc.identifier.urihttp://nfvm.uoz.ac.ir/article_97349.html
dc.identifier.urihttps://iranjournals.nlai.ir/handle/123456789/159330
dc.description.abstractهدف از این مطالعه بررسی فعالیت ضد میکروبی و ضد قارچی عصاره‌های مختلف گیاهان دارویی علف مار (Capparis spinosa)، علف مورچه (Cretica Cressa) و اشورک (Rhazya stricta) است. گیاه دارویی اشورک، علف مار و علف مورچه از استان سیستان و بلوچستان شهرستان سراوان جمع‌آوری گردید. عصاره‌گیری با حلال‌های مختلف با دستگاه روتاری انجام شد. باکتری‌های استاندارد از کلکسیون قارچ و باکتری ایران خریداری شد. حداقل غلظت مهارکنندگی و حداقل غلظت کشندگی با روش میکرودایلوشن تعیین شد. نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که کمترین غلظت مهارکنندگی عصاره آبی برابر با 5/2 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بوده که باکتری‌های اشریشیاکلی، باسیلوس سرئوس و شیگلا دیسنتری مهار شده‌اند. ضمنا کمترین غلظت مهارکنندگی مربوط به عصاره متانولی علف مورچه و برابر با 62/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بوده که باکتری باسیلوس سرئوس در این غلظت از بین رفته است. کمترین غلظت مهارکنندگی عصاره‌های علف مار مربوط به عصاره اتانولی و برابر با 62/0 میلی‌گرم بر میلی‌لیتر بوده که باکتری اشریشیاکلی و باسیلوس سرئوس مهار شده و در همین غلظت عصاره هیدروالکلی و متانولی مهارکننده باکتری‌های شیگلا دیسنتری و سودوموناس آئروژینوزا بوده‌اند. نتایج این مطالعه بیانگر اثرات ضد میکروبی خوب عصاره گیاه دارویی علف مورچه و علف مار بر روی باکتری‌های بیماری‌زا است.fa_IR
dc.format.extent3150
dc.format.mimetypeapplication/pdf
dc.languageفارسی
dc.language.isofa_IR
dc.publisherدانشگاه زابلfa_IR
dc.publisherUniversity of Zabolen_US
dc.relation.ispartofتازه ها در میکروب شناسی دامپزشکیfa_IR
dc.relation.ispartofNew Findings in Veterinary Microbiologyen_US
dc.relation.isversionofhttps://dx.doi.org/10.35066/J040.2019.454
dc.subjectاشورکfa_IR
dc.subjectعلف مارfa_IR
dc.subjectعلف مورچهfa_IR
dc.subjectحلال‌های مختلفfa_IR
dc.subjectباکتری بیماری‌زاfa_IR
dc.titleبررسی فعالیت ضد میکروبی و ضد قارچی عصاره‌های مختلف گیاهان دارویی علف مار (Capparis spinosa)، علف مورچه (cretica Cressa) و اشورک (Rhazya stricta)fa_IR
dc.typeTexten_US
dc.typeمقاله پژوهشیfa_IR
dc.contributor.departmentکارشناس ارشد میکروبیولوژی، پژوهشکده زیست فناوری، دانشگاه زابلfa_IR
dc.contributor.departmentگروه پژوهشی زراعت و اصلاح نباتات، پژوهشکده کشاورزی، دانشگاه زابلfa_IR
dc.citation.volume2
dc.citation.issue1
dc.citation.spage57
dc.citation.epage66
nlai.contributor.orcid0000-0002-3268-8351


فایل‌های این مورد

Thumbnail

این مورد در مجموعه‌های زیر وجود دارد:

نمایش مختصر رکورد