بررسی تاثیر یکپارچه سازی اراضی شالیزاری بر عملکرد برنج
(ندگان)پدیدآور
اجلالی, فریدتوسلی, محمد رضاعسگری, احمدنوع مدرک
Textمقاله پژوهشی
زبان مدرک
فارسیچکیده
برنج یکی از محصولات غذایی اساسی و استراتژیک است که در شالیزارهای سنتی در استان مازندران با سختی بسیار، هزینه زیاد و عملکردی کم تولید می شود. با توجه به نقش و سهمی که استان مازندران در تولید این محصول از نظر اقتصادی و اجتماعی در بعد ملی و منطقهای دارد، اجرای طرح های یکپارچه سازی اراضی شالیزاری به منظور استفاده بهینه از منابع آب، خاک و نیروی انسانی، بهبود مدیریت و ارتقاء بهرهوری این اراضی لازم و ضروری است. از طرف دیگر، اجرای این طرح ها به عنوان یک زیرساخت اساسی در افزایش تولید برنج، سرمایهگذاری هنگفتی را میطلبد. لذا کسب آگاهی از عملکرد آن ها ضروری است. در پژوهش حاضر، ویژگیهای شالیزارهای یکپارچه شده نسبت به شالیزارهای سنتی مورد مقایسه قرار گرفت. بر اساس نتایج بدست آمده، اجرای طرح های یکپارچه سازی در منطقه مورد مطالعه از یکسو موجب افزایش عملکرد برنج در واحد سطح به میزان7/355 کیلوگرم در هکتار و از سوی دیگر موجب کاهش یک سوم میزان نیروی کاری در هر هکتار شد.
کلید واژگان
تجهیز و نوسازیطیف لیکرت
نظرسنجی
نمونهگیری خوشهای
شماره نشریه
1تاریخ نشر
2012-05-211391-03-01
ناشر
موسسه تحقیقات خاک و آبAgricultural Research,Education and Extension Organization
سازمان پدید آورنده
دانشیار دانشگاه پیام نور-واحد تهران شرقمدیر سابق آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران؛
کارشناس ارشد آبیاری و زهکشی سازمان جهاد کشاورزی استان مازندران؛
شاپا
2228-71402251-6646




