تاثیر محلو لپاشی نیترا ت کلسیم، پتاسیم دی هیدروژن فسفات و سولفات منگنز بر تجمع یونی و ویژگ یهای فیزیولوژیک گلرنگ در شرایط تنش شوری
(ندگان)پدیدآور
عطارزاده, محمودرحیمی, اصغرترابی, بنیامیندشتی, حسیننوع مدرک
Textزبان مدرک
فارسیچکیده
به منظور بررسی تاثیر محلو لپاشی عناصر کلسیم، پتاسیم و منگنز بر خصوصیات فیزیولوژیک گلرنگ رقم پدیده در شرایط تنش شوری،آزمایشی گلدانی در گلخانه دانشگاه ولی عصر رفسنجان اجراء شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سهتکرار انجام شد. عامل اول شوری در چهار سطح بدون شوری و شوری 500 ، 1000 و 1500 میلی گرم کلرید سدیم بر کیلوگرم خاک بود و عامل دوممحلو لپاشی در چهار سطح با محلو لپاشی آب مقطر، محلو لپاشی نیترا ت کلسیم و پتاسیم دی هیدروژ نفسفات هر یک با غلظت 10 میلی مولارو محلو لپاشی سولفات منگنز با غلظت 1 میلی مولار بود. محلو لپاشی از دو هفته پس از سبز شدن و هر دو هفته ی کبار اعمال شد. نتایج نشانداد که محلو لپاشی پتاسیم دی هیدروژ نفسفات و سولفات منگنز سبب جلوگیری از افزایش نشت یون ها در تیمار 1000 میلی گرم کلرید سدیمگردید. محلو لپاشی نیترا ت کلسیم سبب افزایش محتوای قند محلول اندام هوایی در شرایط بدون شوری گردید. محلو لپاشی نیترا ت کلسیم،پتاسیم دی هیدروژ نفسفات و سولفات منگنز باعث افزایش معنی دار محتوای کلسیم و پتاسیم اندام هوایی در شرایط شوری 1000 و 1500 میلی گرمکلرید سدیم گردید. تیمارهای شوری و محلو لپاشی نتوانست محتوای منیزیم را تحت تاثیر قرار دهد. افزایش شوری منجر به افزایش محتوای سدیمگردید و در تیمار 1500 میلی گرم کلری د سدیم، محتوای پرولین برگ در شرایط محلو لپاشی نیترا ت کلسیم و پتاسیم دی هیدروژ نفسفات افزایشمعنی داری داشت.
کلید واژگان
تنش شوریتجمع یونی
گلرنگ
محلو لپاشی
شماره نشریه
107تاریخ نشر
2015-06-221394-04-01
ناشر
مرکزتحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضویAgricultural Research and Natural Resources Center of Khorasan Razavi
سازمان پدید آورنده
دانشجوی کارشناسی ارشد زراعت دانشگاه ولی عصر رفسنجاندانشیار گروه زراعت دانشگاه ولی عصر رفسنجان
، استادیار گروه زراعت دانشگاه ولی عصر رفسنجان
دانشیار گروه زراعت دانشگاه ولی عصر رفسنجان
شاپا
2423-54232423-5431




